- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pomozi, Bože!

© Foto: Odbojkašski savez SrbijeOdbojkaši Srbija, Liga nacija
Odbojkaši Srbija, Liga nacija - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Bugarsku sa 3:0 (25:19, 25:22, 25:22), u četvrtoj utakmici na turniru Lige nacija u američkom Anahajmu. Orlovi su trenutno osmoplasirani, a za prolaz na završni turnir potreban im je poraz Francuske protiv Nemačke.
Izabranici selektora Igora Kolakovića zasluženo su ostvarili šestu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija protiv selekcije koja je odavno izgubila sve šanse.
„Posle nagomilanih utakmica, ovo je bila treća u nizu, malo smo se pribojavali ovog protivnika, koji je rasterećen svih briga o opstanku u Ligi nacija. Znali smo da imaju kvalitet, pobedili su Sloveniju sa 3:0 na prvom turniru. Međutim, igrali smo veoma odgovorno, precizno, koncentrisano - stvarno sam zadovoljan kako smo izgledali. Možda se energetski nismo previše potrošili, ali je rezultat bio stvarno u prvom planu“, rekao je Kolaković.
Srbija je završila takmičenje sa po šest pobeda i poraza i trenutno je na osmom mestu koje vodi na finalni turnir u Gdanjsk.
Međutim, moraće Orlovi da sačekaju rezultat utakmice između Francuske i Nemačke, pa će osmi učesnik Finalnog turnira biti poznat najverovatnije u ponedeljak rano ujutro po našem vremenu. Pomozi, Bože.
Objektivno, Francuska je veliki favorit na ovom meču i njen poraz bi bio veliko iznenađenje. Inače, veliku uslugu ovog jutra nam je napravila selekcija Slovenije koja je porazila Holandiju sa 3:0 (25:20, 32:30, 25:22) i ostavila je bez osmog mesta.
© Foto : CEVSrpski odbojkaš Marko Podraščanin
Srpski odbojkaš Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Selektor Kolaković kaže da ne može da bude nezadovoljan posle 12 utakmica u Ligi nacija, bez obzira kakav ishod bude na kraju.
„Imali smo mnogo problema na samom početku. Planovi koje smo imali vezani za igrače koji će da iznesu teret u ovom takmičenju su propali sa operacijama Lisinca i Kovačevića, bolešću Atanasijevića i Ivovića. Igrači koji su tu bili su izneli teret treninga i utakmica, bez obzira na to što u svojim klubovima ne igraju onoliko koliko bi trebalo - pokazali su da je reprezentacija veliki motiv za sve njih. Treba nam deset dana odmora, a 21. jula se skupljamo i počinjemo drugu fazu ovogodišnje reprezentativne sezone, tačnije pripreme za Evropsko prvenstvo“, zaključio je Kolaković.
Inače, turnir Lige nacija u Anahajmu ostaće upamćen i po rekordu koji je oboren. Naime, Marko Podraščanin je u prethodnom meču protiv Francuske odigrao 332. meč u nacionalnom timu, čime je prestigao legendarnog Andriju Gerića.
Plasman obezedio Sofascore
Nikola Grbić na rukama saigrača dok je bio kapiten reprezentacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Imate li minut?
Najveći kapiten kog je ova zemlja imala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala