- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Transformacija srpskog veziste u gol-mašinu /video/

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Četiri utakmice Sergeja Milinković-Savića u dresu Al Hilala i tri gola! To je učinak srpskog veziste koji je prelaskom iz Lacija u Saudijsku Arabiju doživeo transformaciju i izrasta u pravu gol-mašinu.
Umeo je i te kako visoki iskusni vezista da pogađa i u nebeskoplavom dresu kluba iz Rima, ali mu se posle pogotka na debiju za novi klub posle svega 72 sekunde u prijateljskom susretu s Al Kuvajtom izgleda osladilo da trese mreže.
Učinio je to i protiv marokanskog Vidada u Arapskom kupu, dok je poslednji gol u nizu Sergej Milinković-Savić postigao protiv Al Itihada za koji igra Karim Benzema, u trijumfu rezultatom 3:1.
Igrao se 14. minut kada je reprezentativac Srbije visoko skočio i glavom poslao loptu u mrežu za vođstvo Al Hilala na nezgodnom gostovanju - 1:0. I zaista je SMS maestralno reagovao na centaršut još jednog novajlije Rubena Neveša, u stilu vrsnih napadača se vinuo u vazduh, ostavljajući ispod sebe nemoćne čuvare, dok je lopta bila dovoljno jaka i precizna da završi iza leđa golmana.
Posle rutinskog pogotka protiv Vidada što je ekipi trasiralo put u četvrtfinale, sada je i u arapskom šampionskom kupu poveo svoj tim ka polufinalu, dok je za Benzemu, Ngola Kantea i ostale tu priča završena. Bivši as Reala promašio je čak i jedanaesterac.
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Japan ne zaboravlja svog fudbalskog cara – 60.000 navijača se poklonilo Piksiju
S druge strane, dvadesetosmogodišnji Milinković-Savić tako je već počeo da se isplaćuje Al Hilalu koji je platio za njega 40 miliona evra obeštećenje Laciju, dok je Srbin s klubom od Rijada dogovorio godišnju platu od 20 miliona evropskih novčanica. Sergej je za Lacio odigrao 341 meč za osam sezona, postigao je 69 golova uz 59 asistencija. Prethodno je branio boje belgijskog Genkta i Vojvodine.
I dok Sergej cepa mreže na svim frontovima za svoj novi klub Al Hilal, tamo bi uskoro mogao da mu se pridruži reprezentativni saigrač Aleksandar Mitrović koji je „uhvaćen“ na aerodromu u Londonu posle meča Fulama i Hofenhajma u kom je Srbin dobio zvižduke od navijača Fulama.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Novi zaplet: Zvižduci za Mitrovića, pa bekstvo na aerodrom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala