- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Japan ne zaboravlja svog fudbalskog cara – 60.000 navijača se poklonilo Piksiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
Pratite nas
Neizbrisiv trag ostavio je Dragan Stojković Piksi u Japanu gde je branio boje Nagoje. kao i grač i kao trener. Čak 60.000 navijača pozdravilo je srpskog selektora, koji se vratio „kući“ i ispratio je meč svog Grampusa protiv Albireks Nigate koji je završen pobedom domaćina rezultatom 2:0.
Piksi je u Marseja davne 1994. godine prešao u Nagoju za koju je igrao punih sedam godina upisao je preko 200 mečeva i postigao je preko 50 golova.
Njegovi potezi, driblinzi, golovi za TV špice i dan danas se pripričavaju u Japanu gde je kao igrač stekao status fudbalskog cara i postao je predmet obožavanja i divljenja.
Zbog toga i ne čudi što je Piksi dobio ovacije stadiona nakon što se po završetku meča Nagoje i Albireks Nigate spustio na travnati tepih.
Tojota stadion i 60.000 navijača tada su se poklonili fudbalskom caru koji je s Nagojom osvojio dva trofeja u Kupu Japana.
„Uvek je lepo vratiti se svojoj porodici. Hvala“, napisao je Piksi na društvenim mrežama uz video-klip onoga što se dešavalo oko njega.
Piksi je i kao trener počeo da peče zanat upravo na klupi Nagoje, koju je vodio od 2008. do 2013. godine. Uspeo je da osvoji titulu 2010. godine, tada je proglašen za najboljeg trenera u pomenutoj sezoni.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2023
SPORT
Transformacija srpskog veziste u gol-mašinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala