- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak pozvao kolege da mu se pridruže: „Rastemo i borićemo se“

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, aktivno sa svojom organizacijom PTPA radi na poboljšanju prava za slabije rangirane kolege. Dok uživa u odmoru u Crnoj Gori i sprema se za sezonu na betonu, Novak je podsetio za šta se sve zalaže van teniskog terena.
U ime organizacije PTPA Novak Đoković je pozvao još kolega da se pridruži njihovom timu jer ne nameravaju da stanu i žele da nastave da se aktivno bore za veća prava svih igrača.
Mladi košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Selektor zlatnih Orlića za Sputnjik: „Voleo bih da svi odu u NBA“
„Vreme je pravo i pravo je već neko vreme, da budem iskren. Ali, u smislu organizacije i strukture PTPA, vreme je bolje nego što je ikad bilo. Imamo odličan tim ljudi. Rastemo kada je reč o brojkama, članovima tima. Pokušavamo da našu strukturu učinimo perfektnom, kao i našu strukturu i menadžment, kako bismo pokazali igračima, primarno, ali i celom teniskom ekosistemu da smo kredibilna organizacija koja je tu i ne igde nigde. Rastemo, evoluiramo, razvijamo se i borićemo se za prava igrača da imaju mnogo bolje mesto za stolom za kojem se donose odluke, bez obzira na oblast i temu o kojoj govorimo u svetu tenisa, muškom i ženskom“, rekao je Novak.
Srpski as istakao je da tendencija da se osnuje organizacija poput PTPA postoji već dve decenije.
„Kao igrač, razumem kroz šta prolaze igrači. Igram profesionalno tenis već 20 godina. Bio sam u Savetu igrača, kao što sam rekao, bio sam predsednik tog saveza godinama. Znam kako se stvari kreću i kako funkcionišu. Osećam da je apsolutna potreba da postoji organizacija koja 100 odsto predstavlja prava igrača. Sada je imamo. To je bio zadatak više od 20 godina, za različite generacija igrača. Iz različitih razloga nisu uspeli da imaju organizaciju igrača. Sada je imamo. I, pozivam sve igrače da prepoznaju ovu činjenicu“, rekao je Novak.
Potencijalni problem za tenisere i teniserke koji žele da pristupe PTPA jeste odnos sa drugim organizacijama ATP i VTA, međutim srpski as istakao je da nemaju čega se boje.

„Najveća briga igrače je da, ako potpišu i podrže PTPA da će imati problem sa ATP i VTA, a to nije slučaj. Već smo razgovarali sa igračima kroz sastanke,poruke. Pokušavamo da komuniciramo što je više moguće, svi mi koji smo uključeni u PTPA. I, nastavićemo, jer je to proces i potrebno je vreme. Ne smemo da zaboravimo da su, osim igrača, tu i turniri, agenti, porodice, roditelji, svi koji im pomažu. Znate, posebno mladi igrači ne žele da rizikuju previše, da budu konzervativni, da se fokusiraju na igranje mečeva. Ne žele da izgube što su zaradili i ono čega su deo. Ja to razumem i ne osuđujem. Ali, moram da ponovim, podržavanjem PTPA, podržavate sebe i svoju budućnost. Ne samo sebe, već interes svih, svih igrača“, rekao je Novak.

Janko Tipsarević, srpski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Janko se emotivno oprostio od najvećeg teniskog uma: „Ostaće urezano...“
Novak Đoković tokom trećeg kola US opena protiv Keija Nišikorija - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Amerika je Novakov najveći izazov
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Bizarne okolnosti okončane „kompromisom“ – i obaveštenjem za publiku /video/
Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Novak će imati dupli program u „zagrevanju“ za glavni cilj u Americi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala