- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarne okolnosti okončane „kompromisom“ – i obaveštenjem za publiku /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliViktorija Azarenka
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
Pratite nas
Ukrajinske teniserke već neko vreme ne žele da se pozdravljaju sa Ruskinjama i Beloruskinjama na mreži, a pošto publika gotovo uvek zviždi zbog ovakvih poteza, došlo je do „kompromisa“. Odlučeno je da se tokom mečeva Ukrajinki i Ruskinja/Beloruskinja izda saopštenje da neće biti pozdrava.
Tokom meča Viktorije Azarenka, beloruske teniserke i Eline Svitoline u Vašingtonu na ekranu se pojavilo saopštenje za publiku na kome je pisalo da se dve teniserke neće rukovati posle meča.
Ovo saopštenje prethodno je najavila Svitolina koja je prva donela odluku da ne pruža ruku protivnicama iz Rusije i Belorusije.
Ukrajinka je pre meča razgovorala sa Stivom Sajmonom, glavnim direktorom VTA, koji joj je rekao da će saopštenjem za publiku napraviti „kompromisno rešenje“.
Tokom Rolan Garosa publika je glasno zviždala Ukrajinki Marti Kostjuk koja nije želela da se pozdravi sa Arinom Sabalenkom, ali potom je na istom turniru zviždala i Dariji Kasatkini koja nije došla do mreže posle meča sa Svitolinom iako je ukrajinska teniserka rekla da neće biti pozdrava.
Publici se ne sviđa odluka Ukrajinki, ali im se izgleda nije dopalo ni to što Ruskinje i Beloruskinje ne žele da prave dodatne probleme pa se uvek mirno povuku.
Kako ne bi bilo zviždanja i jednoj i drugoj saopštenje tokom meča je kompromis, mada je jasno da je to daleko od kompromisa jer će Ukrajinke samo nastaviti sa nepoštovanjem prema protivnicama.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Novak će imati dupli program u „zagrevanju“ za glavni cilj u Americi!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
SPORT
Indijsko čudo od deteta našlo inspiraciju u Novaku
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
SPORT
Mitrović: Hteo sam da se pobijem zbog Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala