- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Deki evocirao uspomene na Mihu: „Odlazak Siniše je u meni izazvao revolt“

© Foto: Skrinšot/Arena sportDejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića
Dejan Stanković, sinovi Siniše Mihajlovića - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Pratite nas
Dok ovih dana nadgleda klince u svom tradicionalnom kampu na Zlatiboru, Dejan Stanković evocira uspomene na sezonu iza nas. Prošlo je već sedam i po meseci kako je bivši trener Zvezde i Sampdorije ostao bez najboljeg druga i kuma, Siniše Mihajlovića, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću.
Kažu da vreme leči sve, ali Deki ne može da se pomiri sa preranim gubitkom brata i čoveka koji mu je obeležio život i karijeru.
„Siniša Mihajlović mi se desio u karijeri, pa i u životu... Pa moja supruga Ana. Promenio sam samo tri kluba, nisam se mnogo selio. Bilo je i lepih i teških trenutaka u karijeri, kao kod svakog sportiste, ali uspevao sam da opstanem, ponajviše zahvaljujući njima - Mihi i Ani“, istakao je Stanković u razgovoru za Tanjug.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Stanković: Znao sam kako će se sve završiti – hteo sam da „muški poginem“
Stanković napominje da život nije ispao fer prema Mihi koji se borio do poslednjeg sekunda.
„Ako si se predao, već si izgubio, ali više si izgubio ako prestaneš da se boriš. To sam najviše naučio od Siniše. On se, eto, borio do poslednjeg trenutka. E, to bih promenio, tu nepravdu prema borcima. Nije pošteno.“
Prazninu zbog gubitka prijatelja osetio je nedavno na svadbi Mihine ćerke.
„Ne mogu sve to još da prihvatim, sad sam bio na venčanju njegove ćerke Virdžinije, to je ogromna praznina za sve. Ne mogu ni da pričam o tome jer su ispred mene Arijana i deca, Dražen i majka. I kamen bi zaplakao na tom venčanju, stalno mi je tu, opominje me sve to da u životu moraš da budeš spreman na svaku situaciju. Što se tiče sporta, sve može da se preboli, nauči, a onda dođe život i kaže ti da su jedan plus jedan dva i da od toga ne može da se pobegne. Dosta te to promeni, odlazak Siniše je izazvao u meni i neki revolt, odrastanje na neki drugi način, kapiranje života, odnosa sa ljudima", u dahu je rekao Stanković.
Deki je spomenuo Mihu i kroz neuspeh na klupi Sampdorije.
„Bio je živ kad sam otišao, a posle, koliko mi je samo bio potreban taj poziv, samo minut s njim. Dosta puta sam u sebi pretpostavljao šta bi mi odgovorio, znamo se 25 godina, pa sam se vodio tim putem. Ali, nije bilo sreće“, zaključio je Dejan Stanković.
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Ruska legenda platila ceh za bruku i sramotu – Borjan heroj Slovana
Benžamen Mendi - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Ko će da mu vrati dve godine života?
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Kad mačke više nema – miš bi da vodi kolo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala