- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska legenda platila ceh za bruku i sramotu – Borjan heroj Slovana

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaSelektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov
Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
Pratite nas
Ruski stručnjak Stanislav Čerčesov (59) smenjen je odmah posle blamaže njegovog Ferencvaroša koji je ove srede eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona od strane nejakog Klaksvika sa Farskih ostrva.
Fenercvaroš je kao izraziti favorit u revanšu u Budimpešti dočekao šampiona Farskih ostrva. Duel u sezoni kupanja za mađarski tim trebalo je da predstavlja odrađivanje posla, ali su gosti imali drugačiji plan.
Naime, prvi duel odigran na Farskim ostrvima okončan je bez pogodaka, a pred duel u Mađarskoj, Ferencvaroš je bio apsolutni favorit. Gosti su, međutim, potpuno „razmontirali“ rivala sa 3:0 golovima Frederiksberga (dva) i Kasija u prvom poluvremenu i izabacili ih iz daljih kvalifikacija.
Debakl protiv Farana koštao je posla ruskog trenera Čerčesova samo devet meseci nakon što je odveo Ferencvaroš do nokaut faze Lige Evrope, i to kao prvi u grupi. Predsednik mađarskog velikana Gabor Kubatov odmah posle meča je saopštio odluku Čerčesovu i izjavio da će Čaba Mate privremeno preuzeti rukovođenje prvim timom.
Doskorašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić nije bio u sastavu Ferencvaroša ove večeri zbog povrede kolena.
Milan Borjan odveo je Slovan iz Bratislave u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Slovački šampion je savladao u revanšu luksemburški Isperanž sa 2:0 i posle remija (1:1) u Bratislavi prošle nedelje prošao dalje.
Slovan je slavio golovima Vladimira Vajsa u drugom poluvremenu, ali je pitanje u kom bi smeru meč otišao da Borjan nije odbranio jedanaesterac domaćem napadaču Stolcu u desetom minutu.
Fantastično je nekadašnji kapiten Zvezde pročitao udarac sa 11 metara i zavredio pohvale trenera po završetku susreta. Ukoliko Milan bude na nivou iz perioda kada je branio za crveno-bele, možda i Slovan njegovom magijom stigne do grupne faze Lige šampiona.
Benžamen Mendi - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Ko će da mu vrati dve godine života?
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2023
SPORT
Stanković: Znao sam kako će se sve završiti – hteo sam da „muški poginem“
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Kad mačke više nema – miš bi da vodi kolo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala