- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac je hrabro otpisao Novaka i proglasio novog kralja: „Veliki udarac“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković i Boris Beker
Novak Đoković i Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Boris Beker, legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića, oglasio se posle poraza Srbina u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa posle žestoke bitke i drame u pet setova. Beker smatra da tenis ima novog kralja, a da će Đoković morati da razgovara s porodicom zbog velikog udarca koji je doživeo u Londonu.
Čuveni Nemac, koji je zbog eskiviranja da plati porez poslat čak u zatvor u Velikoj Britaniji, iz kog je kasnije brzo izašao, procenio je da je poraz u Londonu veliki udarac za svetskog broja dva i najboljeg tenisera u istoriji.
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Evroliga „zakuvala“ od starta – poznato i kada će u klinč Partizan i Zvezda
„Mislim da je tenis dobio novog kralja, koji je sa trona skinuo starog u izuzetno uzbudljivom finalu Vimbldona. Da budem iskren, smatrao sam da će Novak dobiti taj meč, ali je Karlos nakon drugog seta nastavio da igra svoju igru“, rekao je Boris Beker, čije je reči preneo „Sky Sport Italia“ i dodao:
„Ovo je veliki udarac za Đokovića! Siguran sam da nije očekivao da će izgubiti od Alkarasa. Bilo je možda veće iznenađenje za njega što ga je savladao u Parizu, nego što je sada izgubio u Londonu“.
Čovek koji je godinama imao uspešnu saradnju sa Đokovićem, čiji je bio trener, usudio se da prognozira koji će biti sledeći Novakovi potezi.
„Moraće da sedne i da razgovara sa svojom porodicom i timom. Videćemo kako će se odvijati stvari jer ima 36 godina. Ipak, i dalje je u odličnoj formi. Ne radi se tu o godinama, već o motivaciji i svemu onome što je osvojio. Posle Mastersa koji dolaze, jasno je da će sva njegova pažnja biti fokusirana na US Open. E, to će biti vrhunac, a Alkaras će biti favorit“, zaključio je Beker.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
„Ja sam meta, al' Novak je najbolji“ – Alkarasova lekcija Nadalu i Federeru
Damir Džumhur - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Predaja posle prvog poena i bes zbog osude javnosti: „Igram i pobeđujem za sebe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala