- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga „zakuvala“ od starta – poznato i kada će u klinč Partizan i Zvezda

© Foto : ABA liga / Emilija JovanovićPartizan i Crvena zvezda
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Partizan i Crvena zvezda se pojačavaju konstantno, a sada je poznato i kada će i protiv koga igrati u Evroligi. Međusobni dvoboj večiti će imati u petom kolu elitnog takmičenja, a duel je zakazan za 26. oktobar kada će crno-beli biti domaćin crveno-belima, dok će uloge biti zamenjene 4. januara 2024. godine u 19. kolu.
Interesantno je da je prvo kolo Evrolige spojilo veliko grčke rivale Panatinaikos i Olimpijakos, a utakmica će imati posebnu težinu zbog prelaska i izdaje koja je zapalila Pirej, nakon što je Kostas Slukas prešao iz Olimpijakosa u PAO za rekordnu platu u grčkoj košarci.
Kada je u pitanju prvo kolo, Partizan će na startu nove sezone najjačeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu gostovati Makabiju u Izraelu 5. oktobra, dok će Crvena zvezda istog dana ugostiti francuski Asvel, saopšteno je na zvaničnom sajtu Evrolige.
Zvezda zavesu na regularan deo sezone spušta u Istanbulu protiv Anadolu Efesa, dok će Partizan ugostiti Valensiju, 11. aprila.
Fajnal-for elitnog takmičenja zakazan je od 24. do 26. maja u Berlinu, titulu brani Real Madrid koji je u finalu srušio Olimpijakos.
Podsetimo, Crvena zvezda do sada je angažovala čak devetoricu novih košarkaša, a poslednji u nizu je Brazilac Jago Do Santos Mateus, pre njega na Mali Kalemegdan su se vratili Dejan Davidovac i Marko Simonović, a stigli su još: Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis i Šabaz Nejpir.
Što se Partizana tiče, najvažniji potpis je ostanak kapitena Kevina Pantera, dok su crno-beli za sada na dva pojačanja - Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka. Ono što bi moglo da odjekne jako poput „bombe“, i što se očekuje, jeste potpis Nikole Mirotića koji je pre okončanjem sage sa Barselonom.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Srbija ima još jednog NBA igrača!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala