- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ja sam meta, al' Novak je najbolji“ – Alkarasova lekcija Nadalu i Federeru

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Posle osvajanja drugog Grend slem trofeja sa samo 20 godina i ulaska u 29. nedelju kao prvi teniser planete, Karlos Alkaras smatra da je najbolji teniser sveta i dalje Novak Đoković i da mora da dobije makar još nekoliko sličnih mečeva poput finala Vimbldona kako bi preuzeo to zvanje od srpskog asa.
Velike sportiste pored maestralnih veština na terenu krase i lepe ljudske osobine poput dobrote, poštenja i iskrenosti. Iako je kada se pojavio delovao prepotentno, ispostavilo se da je Karlos Alkaras bio samo dečak, i dalje izgubljen u belom sportu sa nešto lošijim enegleskim jezikom.
Brzo je postao miljenik, a čini se još brže predvodnik mlađe generecije koji kao da je preko noći iz malog dečaka izrastao u velikog šampiona i to ne samo zbog rezultata.
Selektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Zagrebu se neće svideti Piksijeve reči
Posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona posle borbe i drame rešene u pet setova, Alkaras je u intervjuu za „Tenis Čane“ istakao da i dalje smatra da je srpski as najbolji teniser sveta. Novinari su ga pitali kako se oseća kao najbolji, a on ih je ispravio.
„Ja i dalje mislim da je Novak najbolji, iskreno to kažem. Moram da ga pobedim više od jednom-dvaput da bi to tako bilo. Za ostale igrače je to verovatno drugačije, možda sam za njih najbolji i sada sam meta svima, ali Novak mi je i dalje pred očima i želim da igramo još dosta puta jedan protiv drugog. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najboljeg, a to sam danas uradio“, poručio je Alkaras.
Te teze da mora da pobeđuje najboljeg da bi bio najbolji mladi Španac drži se još od osvajanja US Opena kada je pomalo bio razočaran što mu se na putu do trofeja nije našao Novak.
Karlos je i tokom govora prilikom dodele pehara uputio jako lepe reči na račun srpskog asa, ali reći da je Novak najbolji na svetu u trenutku kada ga je pobedio u finalu Vimbldona i obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste zaista daje lepu sliku o mladom Špancu koji je skroman i zna da poštuje sve što je Đoković uradio i sve što radi za tenis.
To uvek radi i Novak koji je pre nego što je Alkaras rekao kako je on najbolji, isto rekao sa Španca.
Dokazao je da je najbolji teniser planete, oko toga nema dileme. Igra fantastičan tenis na svim podlogama i zaslužuje da bude gde sada jeste“, rekao je Novak posle finala.
Ono što Novak i Karlos definitivno imaju, već godinama fali Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Dok je srpski as redovno isticao koliko ceni svoje rivale i čestitao im na svakoj velikoj titulu, a od njih je takvo pismo na Novakovoj adresi nekako uvek izostajalo.
Mora se priznati Nadal je iznenadio čestitkom posle Novakovog osvajanja Rolan Garosa, a upravo to što je bilo iznenađenje dovoljno govori o tome koliko je proslavljeni Španac to često radio.
Od Federera čestitka nije stigla, već je Švajcarac tek posle nekoliko dana na jednom događaju prokomentarisao Đokovićev uspeh.
Iako ima segmente u igri koji podsećaju na Rafin i Rodžerov tenis, Karlosov mentalitet je Novakovski!
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Damir Džumhur - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Predaja posle prvog poena i bes zbog osude javnosti: „Igram i pobeđujem za sebe“
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Novaka je u finalu izdao najverniji prijatelj – tri kobne greške i poraz koji će boleti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala