- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predaja posle prvog poena i bes zbog osude javnosti: „Igram i pobeđujem za sebe“

© AP Photo / Frank FranklinDamir Džumhur
Damir Džumhur - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Damir Džumhur, najbolji teniser Bosne i Hercegovine, našao se u centru teniske pažnje dan po završetku Vimldona pošto je predao meč u švedskom Baštadu posle samo jednog odigranog poena. Usledili su brojni komentari, uglavnom negativni, pa je Damir rešio tome da stane na put, jasnom porukom na društvenim mrežama.
Ostao je u čudu i njegov protivnik u finalu kvalifikacija Baštada Austrijanac Filip Mišolić, kom je Damir predao meč posle uvodnog poena.
Razlog? Obnovljena povreda leđa.
Imao je prošlosti Džumhur ozbiljnih problema sa leđima i sada mu se desio najgori mogući scenario. Još prilikom zagrevanja, praktično sat pred meč, „preseklo" ga je u leđima, ali je učinio sve da izađe na teren i da makar pokuša. Ponovo ga je, kako je rekao, preseklo kada je potrčao na mrežu da vrati jednu skraćenu loptu protivnika, posle čega je shvatio da je predaja jedina logična opcija.
Pojedini mediji pokušali su da zaintrigiraju javnost i da privuku čitaoce mističnim naslovima, što je u najmanju ruku iznerviralo i zabolelo 169. igrača sveta, koji je samo dan ranije u kvalifikacijama pobeido Italijana Frančeska Maestrelija posle skoro tri sata igre.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Ronaldo je imao poruku za Evropu i Mesija: „Otvorio sam Pandorinu kutiju i zatvorio vrata“
„Zaista nemam potrebu bilo kome da se pravdam. Tenis igram za sebe, svoju porodicu i ljude koji me vole. Ne pobeđujem za bilo koga, osim za sebe, ali vidim da su porazi posebno dragi medijima. I to mi ne smeta. Ali, neke stvari koje se pišu su u najmanju ruku odvratne. Povreda ili nešto drugo? Da vas iskreno zanima bili biste možda malo i zabrinuti, pa bi možda čak i želeli da znate šta se desilo i onda bi tek napisali pravu istinu, kada ste sigurni šta se desilo pre meča i koji problem je u pitanju. Ovako, dali ste povod mnogim ljudima da nagađaju i da pomisle na neke jako loše stvari. Zamolio bih vas da ako nemate prave informacije,, onda bar ne pišete nešto što ne znate. Hvala!“, napisao je Džumur na svom Instagram profilu.
Objasnio je Džumur kada se i tačno šta dogodilo.
„Zagrevao sam se za meč i posle jednog udarca presekla su me leđa. To je bilo to. Potražio sam pomoć od fizioterapeuta, uzeo tabelte protiv bolova, ali tu nema pomoći. Malo mi je bilo bolje, pomislio sam da ću moći da igram, ali su me ponovo već u prvom poenu presekla leđa u pokušaju da dotrčim do lopte. Nisam mogao da nastavim, kod takvih povreda ne možete da napravite nijedan pokret“, izjavio je Damir za N1 TV.
Podsetimo, Džumhur koji je trenutno 169. reket planete, svojevremeno je bio 23. na ATP listi.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Predviđanje se obistinilo
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Rusija ima veliku tenisku nadu – prvi je na svetskoj listi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala