- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldo je imao poruku za Evropu i Mesija: „Otvorio sam Pandorinu kutiju i zatvorio vrata“

© AP Photo / Hussein MallaKristijano Ronaldo, Lionel Mesi
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
Pratite nas
Portugalski superstar Kristijano Ronaldo koji je prvi povukao nogu i iz Evrope otišao u Saudijsku Arabiju, oglasio se i poručio da se neće vraćati na Stari kontinent, dodavši da je liga u kojoj on nastupa bolja od američke MLS lige koju je izabrao njegov najveći rival Leo Mesi.
Ronaldo ima 38 godina, ali je bilo priča da bi mogao da se vrati u Premijer ligu jer ga je zvao Njukasl za povratak na veliku scenu zbog izborene Lige šampiona. Od toga ništa nije bilo, pa je samim tim (p)ostalo jasno da će jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena ostadi u prebogatoj ligi Saudijske Arabije koja ovog leta dovodi najbolje iz Evrope za astronomske cifre.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
SPORT
Raste srpska kolonija u Americi: Micić zvanično u Oklahomi za 23,5 miliona
Ronaldo je osetio potrebu da se oglasi i u jednom od intervjua je jasno poručio da su vrata za njegov povratak u Liga petice i generalno Evropu – zatvorena!
„Nikada se više neću vratiti u Evropu, to je sigurno. Vrata su zatvorena. Imam 38 godina, a evropski fudbal je u padu, izgubio je na kvalitetu. Cenim samo Premijer ligu, ona je kvalitetna i ispred ostalih je. Portugalija ima dobru ligu, ali nije top nivo, a Španija je sve gora“, rekao je Ronaldo posle prijateljskog meča u kom je njegov Al Nasr ubedljivo poražen od Selte iz Viga rezultatom 5:0.
U tom meču zaigrao je i Hrvat Marcelo Brozović uz Ronalda, ali nije pomogao Al Nasru da izbegne ubedljiv poraz na debiju Rafaela Beniteza na klupi španskog tima.
Dok su u igri bili Hrvat i Portugalac, Al Nasr se držao i imao 0:0 na poluvremenu. U nastavku su izmenjeni i usledio je „rafal“ selte predvođene Rafaelom Benitezom i čak pet golova u mreži kluba iz Saudijske Arabije.
Posle meča je Ronaldo na insistiranje novinara povukao paralelu i između MLS Lige i Saudijske Arabije i odbacio mogućnost da jednog dana zaigra u Americi kao Leo Mesi.
„Liga u Saudijskoj Arabiji je jača od MLS lige. Ja sam taj koji je otvorio Pandorinu kutiju u Saudijskoj Arabiji jer sada svi žele da pređu tamo. Italijanska liga je bila mrtva i onda sam potpisao za Juventus i oživeo je. Znam da će se isto desiti u Arabiji, tek će dolaziti najbolji igrači“, samouveren je u svom stilu Portugalac.
Podsetimo, osim Ronalda, Benzeme, Kantea, Nevesa, počeli su da stižu i srpski fudbaleri. Prvi je Sergej Milinković-Savić koji je prešao iz Lacija u Al Hilal, a tamo sada čeka i Aleksandra Mitrovića kog "koči" Fulam, dok je on navodno dogovorio privatne uslove.
Ronaldov Al Nasr je baš u ponedeljak dogovorio još jedan ozbiljan transfer, stigao je iz francuskog Lansa Seko Fofana, pominje se i dolazak Sadia Manea koji je nije snašao u Bajernu po dolasku iz Liverpula.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novi dres Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Severina stigao – predstavljen čuveni bordo dres Partizana /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala