- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predviđanje se obistinilo

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Pred početak Vimbldona, Karlos Alkaras, prvi reket sveta, odlučio je da se dobro pripremi za ispit na travi, a te „pripreme“ bile su odlične po njega jer je u Kvinsu podigao trofej. Posle plasmana u polufinale tog turnira koji se igrao u junu, Španac je čak i poručio da će osvojiti Vimbldon, što se i dogodilo.
Kada je stigao u Kvins i odigrao prvi meč protiv Artura Rinderkneša, francuskog tenisera, delovalo je da Karlos Alkaras još uvek ne igra dobro na travi, ali demant je usledio već narednog meča da bi tokom turnira Španac bio sve sigurniji.
Težak test prošao je u četvrtfinalu protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a posle te pobede Alkaras je imao hrabrosti da poruči da će osvojiti Vimbldon.
„Ovaj meč je daleko najbolji u mojoj karijeri na travi. Osećam da imam dosta više iskustva nego prethodnih godina. Zreliji sam na ovoj podlozi. Kako budem igrao više mečeva na travi, moći ću da postanem sjajan igrač ovde. Pokušavam da učim od najboljih i sve mi je komfornije. Mislim da ću osvojiti bar jedan Vimbldon“, rekao je u junu Alkaras.
Tačno 23 dana kasnije taj bar jedan osvojio je Alkaras, ali njegova igra nagovestila je da će u budućnosti mladi Španac gotovo sigurno osvajati još trofeja na engleskoj travi. Iznenadio je Karlos i Novaka Đokovića koji je znao da će u finalu imati težak zadatak, ali ne i kako se ispostavilo nemoguć.
„Mislio sam da će probleme da mi praviš samo na šljaci i betonu, ali prevario sam se“, rekao je Novak kroz osmeh Alkarasu posle meča aludirajući na to je mladi Španac jako brzo naučio da se prilagodi i travnatoj podlozi.
Samo šest mečeva na Vimbldonu odigrao je Alkaras do ove godine na prethodna dva učešća, ali je 20-godišnjak posle finala poručio da brzo uči pa je tako zasluženo ispit položio sa desetkom.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Alkaras posle finala priznao: „Mislio sam da ne mogu da pobedim Novaka“
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Novaka je u finalu izdao najverniji prijatelj – tri kobne greške i poraz koji će boleti
Jelena i Stefan Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Šampionska porodica Đoković – Stefan posle finala otišao da čestita Alkarasu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala