- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras posle finala priznao: „Mislio sam da ne mogu da pobedim Novaka“

© AP Photo / Victoria JonesKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
Pratite nas
Posle skoro pet sata velike borbe i drame Novak Đoković izašao je poražen iz meča protiv Karlosa Alkarasa, a posle epskog finala srpski as našao je snage i nahvalio Španca. Alkaras je i sam bio oduševljen šta je Novak rekao za njega pa je potom priznao da je mislio da neće pobediti.
Kada je Karlos Alkaras prošle godine osvojio US Open i sam je rekao da mu je žao što nije imao priliku da se bori protiv najboljeg odnosno protiv Novaka Đokovića jer bi trofej imao veći značaj. Sada mu se ta želja ispunila i to na Vimbldonu gde je proteklih godina vladao srpski as.
„Uradio sam ovo za sebe, ne za tenisku generaciju. Bilo je sjajno. Pobediti Novaka na vrhuncu, u ovoj fazi, napraviti istoriju, pobediti ga posle deset godina nepobedivosti na ovom terenu, to je sjajno za mene. Nešto što neću nikad zaboraviti, to je sigurno. Kao što rekoh, lepo je za novu generaciju takođe, tako sam im pokazao da je to moguće i sami da urade“, rekao je Alkaras.
Posle finala Novak je istakao je da je Karlos sinteza njega Rodžera Federera i Rafaela Nadala što je mladog Španca posebno oduševilo.
„Ludo je da je Novak rekao tako nešto, iskreno. Ipak, smatram sebe kompletnim igračem. Imam dobre udarce, fizičku snagu, mentalnu dovoljno jaku za ove situacije. Ne znam. Verovatno je u pravu, ali ne bih da mislim na to. Misliću da sam ja samo Karlos Alkaras, ali je moguće da imam ponešto sjajno od svakog igrača“, kroz osmeh je poručio Španac.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Novak nije uspeo – Natalijin skok za 80 mesta!
Alkaras smatra da je drugi set bio ključan, da ga nije osvojio prvi reket sveta veruje da ne bi uspeo da dođe do trofeja.
„Bio je težak prvi set, iskreno. Osećao sam da sam igrao dobro, na dobrom nivou. Imao sam šanse za brejk ili sam bio blizu. Nisam uspevao, problem je kad ne koristite prilike protiv legende kao što je Novak. Morate da se mučite. U drugom setu sam znao da će biti šansi, da moram biti koncentrisan. Da moram da ostanem u igri i čekam šansu. Po osvajanju drugog seta, bilo je dobro jer da sam ga izgubio, verovatno ne bih podigao trofej. Možda bih izgubio u tri seta. To mi je dalo dosta samopouzdanja, motivacije da nastavim i mislim da mogu da dobijem Novaka“, objasnio je Alkaras.
Jelena i Stefan Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2023
SPORT
Šampionska porodica Đoković – Stefan posle finala otišao da čestita Alkarasu /foto/
Mladi španski as priznao je posle finala da nije verovao da može da pobedi Novaka na Vimbldonu.
„Pre meča sam mislio da ne mogu da ga pobedim. Ali posle ovog epskog meča moguće je da ću gledati drugačije, u smislu da ću na drugim turnirima, grend slemovima, uvek imati na umu ovaj momenat. Misliću da sam spreman za pet setova sa njim, za dobre razmene, setove, duge mečeve i da ću ostati tu fizički i mentalno. Verovatno će sve ovo promeniti moje gledište“, zaključio je Alkaras.
Karlos je posle trofeja na Vimbldonu zadržao i prvo mesto na ATP listi.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
Đoković otkrio planove za nastavak sezone
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala