- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio planove za nastavak sezone

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
Pratite nas
Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković nije uspeo da osvoji osmi Vimbldon. Izgubio je od Karlosa Alkarasa, a posle duela otkrio je da će mu US Open biti glavni cilj do kraja sezone. Kao i Dejvis kup, a najavio je i da će igrati u Sinsinatiju.
Za mesec i po dana u Njujorku Novak neće jurišati na kalendarski grend slem, ali će to biti veliki povratak na US Open gde prošle godine nije imao pravo nastupa zbog činjenice da nije vakcinisan.
„Raduje me povratak u Njujork. Kroz karijeru sam najbolje partije beležio na tvrdoj podlozi. Nekako, ako se uzmu u obzir svi turniri koje sam odigrao i beležio uspeha, onda je to tvrda podloga. Igrao sam finale, izgubio sam od Medvedeva, dobio sam dosta ljubavi od publike. Toga se rado sećam i jedva čekam da se vratim. Njujork je glavni cilj osim Dejvis kupa, igraću Sinsinati kao pripremu za Njujork“, rekao je Đoković.
Uporedio je Đoković Alkarasa sa Velikom trojkom svetskog tenisa.
„Ljudi su pričali o prošlosti da je njegova igra ima nekih izostanaka u igri u odnosu na mene, Rafu i Rodžera. On ima svega pomalo od nas trojice. On ima taj mentalitet španskog bika kao što je Rafa imao. Od mene ima bekhend slajs, sposobnost adaptacije... Rodžer i Rafa imaju svoje snage i slabosti, ali je Karlos kompletan igrač. Adaptira se dobro i to je ključ za uspešnu karijeru na svim podlogama“.
Nadajmo se da će u nastavku sezone rezultati biti na Đokovićevoj strani.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
SPORT
Mali je opasan – prekinuti Đokovićevi neverovatni nizovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala