- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mira u suzama završila bajku na Vimbldonu

© AP Photo / Alastair GrantMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Neverovatna Mira Andrejeva, 16-godišnja ruska teniserka, nije uspela da se plasira u četvrtfinale Vimbldona posle velike borbe protiv Amerikanke Medison Kiz koja je slaavila nakon preokreta 3:6, 7:6, 6:2.
Englezi nisu želeli da izuzetno talentovanoj Miri Andrejevoj dodele specijalnu pozivnicu, ali mladoj Ruskinji to uopšte nije bilo potrebno.
Trudom, radom i fantastičnim tenisom kakav ne igraju daleko starije i iskusnije teniserke, Mira Andrejeva stigla je čak do osmine finala najprestižnijeg teniskog turnira i to preko kvalifikacija. Svaki meč bio je probijanje svog rekorda,a u prethodna tri susreta izgubila je samo jedan set i to u prvom kolu protiv Vang Ksij.
Mina je trebalo da je sačeka u osmini finala protiv Medison Kiz, ali ni daleko iskusnija Amerikanka nije imala rešenje za rusko čudo od deteta na startu duela.
Iako je na početku delovalo da se Mira ipak neće snaći protiv bivše finalistikinje US Opena kada je Kiz povela 2:0, Ruskinja se probudila, počela da napada i ne samo da je vratila brejk već je potpuno preokrenula set.
Terala je Amerikanku na greške i Medison ih je na kraju upisalsa 12 pa tako deset vinera nisu imala veliki značaj.
Furiozna igra Andrejeve nastavila se u drugom setu u kom je potpuno držala konce u svojim rukama. Povela je lako uz brejk, potom ga i potvrdila i došla do velikih 4:1. U prvih pet gemova Amerikanka je napravila čak 11 neiznuđenih grešaka.
Mlada Ruskinja je ipak sredinom drugog seta takođe posustala pa je Amerikanka iskoristila priliku da se vrati u meč nakon što je Miri oduzela servis gem. Posle taj-brejka Kiz je izborila treći set.
Na isti način ga je otvorila kao prvi, ali je ovoga puta potvrdila brejk i povela sa 3:0. U toku petog gema Mira je čak i zaplakala jer više nije znala kako da pruži otpor iskusnoj protivnici.
Andrejeva nema za čim da žali, za nju ima mnogo vremena, a ono što je postigla na Vimbldonu je neverovatno veliki uspeh.
Kristofer Jubanks - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Dan za iznenađenja na Vimbldonu – favoriti na teškom ispitu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Ludost ili tradicija? Kakvo je to pravilo koje je prekinulo meč Novaka i Hurkača
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Natalija, hvala ti!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala