- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Natalija, hvala ti!

© AP Photo / Adam DavyNatalija Stevanović
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Uz pesmu, osmeh, radost i veru Natalija Stevanović, 28-godišnja teniserka otplesala je do trećeg kola Vimbldona, iako je godinu dana ranije uoči istog turnira razmišljala da se oprosti od reketa i loptice. Srpska teniska heroina napisala je novu sportsku bajku, a poraz od Petre Kvitove neka bude samo stepenik za nove pobede.
Logičan splet okolnosti kada nekome ne ide u poslu kojim se bavi jesu misli o odustajanju. Neko te misli prati, a neko ih ipak iz sve snage potisne i nastavi da korača putem svojih snova što je uradila i Nišlijka Natalija Stevanović.
Njen san o Grend slemu je živeo i kada je presekla i odlučila prošle godine da ipak ne odustane od tenisa, iako više nije imala materijalnih sredstava, srpska teniserka dala je sebi još jednu šansu i pojavila se ove godine u Londonu.
U kvalifikacijama nije izgubila nijedan set, sam ulazak u glavni žreb bio je spektakl kako za Nataliju tako i za srpski tenis koji od 2015. godine čeka predstavnicu u glavnom žrebu Vimbldona. Međutim, tek ono što je usledilo bilo je spektakularno.
Srpska teniserka navijala je da u prvom kolu za protivnicu dobiju Karolinu Pliškovu, bivšu prvu teniserku sveta, trenutno 18. na VTA listi. Navijanje se isplatilo, ali ne znajući za Natalijinu želju mnogi su je već otpisali.
Znala je Srpkinja da joj odgovara Karolinin stil igre i da će njoj jako smetati specifični i fantastični forhend slajs udarci. Tako i bi, Natalija nije ni Pliškovoj dopustila set.
U drugom kolu protivnica je bila Tamara Korpač, koju je Natalija savladala na nešto teži način, ali je uspela da se plasira u treće kolo i zaista nije potrebno naglašavati koliko je to uspeh za srpsku teniserku.
Usledio je poklon! Natalija je naletela na Petru Kvitovu, damu koja je dva puta podizala trofej na Vimbldonu i koja je jedna od najsurovnijih protivnica za bilo koju teniserku na turu.
Umorna, ali srećna, vesela i snažna Natalija nije se uplašila Kvitove i počela je meč hrabro i borbeno. U stilu Danila Medvedeva, Srpkinja se neumorno branila i pokazala baš kao i Rus mnogo puta da i maestralnom defanzivom protivnik može da se ugrozi.
Upravo taj segment pokazao je koliko je Natalija neverovatna teniserka. Veličanstveno pretrčavanje sa jednog kraja na drugi kraj terena i taj čudesni forhend slajs koji retko ko poseduje u svojoj riznici veština, pokazali su Srbiji da ima tenisko čudo, a svetu da u teniske ratnice upiše još jedno ime.
Kada su joj u drugom setu nepravedno oduzeli poen, kada je Kvitova slavila poen koji još uvek nije bio gotov, Natalija iz Niša ostala je mirna, pribrana, a ono što je još važnije njena pesnica ostala je stegnuta.
Bilo da je gubila ili vodila, bilo da je poen bio važan ili ne Srpkinja se radovala kao da je dobila meč, jer ovaj Vimbldon u celosti i jeste njena velika pobeda.
Na kraju posebno je Srbija mogla da bude ponosna kada je Natalija igrala poslednji gem jer se nije predavala uprkos Petrinim meč loptama. U tim trenucima Natalija kao da je tek počela meč i slala je na drugu stranu toliko snažne forhende i pisala vinere koje bi poželela svaka teniserka.
Poražena Natalija sa terena je ispraćena uz gromoglasan aplauz na kom bi joj pozavideo i Novak Đoković s obzirom koliko ga Englezi iz apsurndih razloga ne vole.
Umesto tuge na Natalijinom licu se opravdano video širok osmeh i zadovoljstvo, a ono što je njen pogled govorio jeste to da je tek počela.
Operacije i pola presečenog stomaka, korona, ništa nije zaobilazilo Nataliju, ali njen cilj ostao je isti, samo je do njega išla nešto težim putem.
Srpska teniserka napredovaće za najmanje 80 mesta na VTA listi i biće na 144. ili 145. mestu od ponedeljka. Imaće 491 poen i to će joj biti najbolji rang karijere.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Alkaras teškom mukom do osmine finala, Medvedev sredio mađarskog „Terminatora“, Rune kroz iglene uši
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Provokacija ili neznanje? Beloruskinja je ponovo meta
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Završena Natalijina bajka na Vimbldonu – hrabra borba Srpkinje za veliki naklon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala