- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dan za iznenađenja na Vimbldonu – favoriti na teškom ispitu

© AP Photo / Alberto PezzaliKristofer Jubanks
Kristofer Jubanks - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
Pratite nas
Posle rane eliminacije na turniru u Štutgartu stekao se utisak da Mateo Beretini neće imati velike šanse na Vimbldonu, sli posle prva tri meča Italijan sa velikom dozom samopouzdanja napada Karlosa Alkarasa. Mateo je samo jedno od potencijalnih iznenađenja, jer bi čudo mogao da napravi Kristofer Jubanks protiv Stefanosa Cicipasa.
Vimbldon je ušao u drugu nedelju i doneo je veliki broj iznenađenja koja bi mogla da nastave da se ređaju već sa prvim mečom.

Zahuktali Amerikanac i umorni Grk

Prvi na teren izlaze Kristofer Jubanks i Stefanos Cicipas. Čudesni Amerikanac igra najbolju sezonu u karijeri, a posebno se istakao na travi gde je osvojio i svoj prvi trofej na turniru na Majorci.
Sa druge strane Cicipas se nije pokazao na pripremnim turnirima, beležio je rane eliminacije na čak tri mesta, a onda je na Vimbldonu tek počeo da podiže formu mada deluje da to i dalje nije najvišem nivou grčkog tenisera.
Posle meča sa Laslom Đereom, Grk se požalio na svoje telo koje fizički nije spremno sto odsto, a meč protiv Amerikanca biće njegov peti uzastopni dan na terenu jer je odlučio da igra i dubl sa bratom Petrosom.
Cicipas će biti favorit, kao bolje rangirani teniser, kao igrač sa više iskustva u velikim mečevima, ali je grčki teniser protiv Lasla nizao greške koje Srbin nije znao da iskoristi, što će Amerikanac imati priliku da ispravi.

Danilov težak test

Priliku da napravi iznenađenje ima i Jirži Lehečka, mada se njemu ostavljaju i najmanje šanse protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva. Rus takođe ne može da se pohvali dobrom formom pri dolasku na englesku travu jer je ispao u prvom kolu Hertogenboša,a potom u trećem kolu turnira u Haleu.
Ipak, Danil je prilično bio siguan u prva tri meča na Vimbldonu, a jedini set izgubio je od Martona Fučovića. U duel sa ruskim teniserom Lehečka ulazi posle nekoliko sjajnih mečeva, imao je nezgodne rivale, ali je savladao i Ofnera i Serundola, a potom i Pola posle pet setovima zbog čega mu se ipak ostavljaju šanse za iznenađenje.

Probuđeni Bugarin sprema iznenađenje?

Drugi deo dana rezervisan je za dva spektakla! Izuzev nastavka meča Novaka Đokovića i Huberta Hurkača, na teren će Holger Rune i Grigor Dimitrov i na papiru je jasno da je Danac veliki favorit.
Međutim, bugarski teniser igra fantastično ove godine na prestižnoj enegleskoj travi, a ako to nije moglo da se vidi protiv Šimabukure i Ivaške, jasno se videlo protiv Tijafoaa. Dimitrov je sjajnog Amerikanca eliminisao u tri seta, i time defitinitivno upalio alarm za svoje naredne protivnike.
Rune se namučio protiv Alehandra Davidoviča Fokine i uspeo je da ga savlada posle iscrpne borbe od pet setova. Grigor će biti odmorniji, ali će biti izuzetno sjajno videti dva tenisera sa puno samopouzdanja i neverovatnom željom za pobedom.
Dimitrov zaista ima lepu priliku da se približi uspehu koji je napravio 2014. godine kada je na Vimbldonu stigao do polufinala. Bugarski teniser posle dugo vremena igra odlično,a Danas očigledno ima poteškoća.
Poslednji duel može da donese i najveće iznenađenje koje u jednu ruku i nije iznenađenje.

Meč dana

Mateo Beretini, italijanski teniser, dugo se borio sa povredom i oporavkom od iste, a kada je eliminisan na startu turnira u Štutgartu postajala je bojazan da se majstor za travu još uvek nije vratio.
Italijan je teniser koji tokom sezone ne mora da ostvari nijedan značajno veliki uspeh, ali kada dođe na travu u njegovom tenisu možete da uživate! Dolaskom na Vimbldon pobedio je samog sebe i vratio se tamo gde pripada.
Od starta je imao možda i najteži žreb od svih tenisera koji su ušli u drugu nedelju Vimbldona. Najpre je savladao sunarodnika Lorenca Sonega, zatim je slavio protiv uvek nezgodnog Aleksa De Minora, a potom je porazio i Aleksandra Zvereva da bi stigao do Karlosa Alkarasa.
Fascinantan je podatak da Beretini od početka turnira nije izgubio nijedan svoj servis gem što jasno pokazuje koliko dobro italijanski teniser igra na Vimbldonu.
Alkaras je bez sumnje pokazao svoj talenat, igra neuporedivo bolje nego što je prošle godine na travi, međutim padovi protiv Đarija u prethodno meču glavni su pokazatelj da je Mateo u ovom duelu zapravo igrač koji ima veliku šansu.
Ukoliko se iznenađenja ne dese, početak druge vimbldonske nedelje biće uzbudljiv i ono što je sigurno obeležiće ga i više nego kvalitetan tenis.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Ludost ili tradicija? Kakvo je to pravilo koje je prekinulo meč Novaka i Hurkača
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Natalija, hvala ti!
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Englezi je opet provocirali, Beloruskinja uzvratila: „Zviždi mi pijana gomila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala