- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Koliko obično može da izgleda 400 miliona dolara /foto/

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jokić, Majami - Denver, treća utakmica
Nikola Jokić, Majami - Denver, treća utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Nikola Jokić još jednom je pokazao da je izuzetno pristupačna osoba i da ga stotine miliona dolara koje zarađuje u američkoj NBA ligi uopšte nisu promenili. As Denvera boravio je prethodnih dana u Napulju na konjičkim trkama, gde je nekolicini italijanskih navijača priredio momente koje će pamtiti do kraja života.
O čemu se zapravo radi i koliko ustvari obično i pristupačno može da izgleda 400 miliona dolara?! Naime, Nikola Jokić je uživao u pivu s dvojicom Italijana koji su se isključivo zbog njega uputili na hipodrom Anjano, gde je centar Denvera i MVP finala NBA lige boravio kako bi pratio svog najmlađeg konja Emili Pan.
U pitanju su dve odvojene, ali naizgled vrlo slične priče dvojice Italijana koji su putem društvenih mreža podelili svoje impresije zbog druženja sa Srbinom Nikolom Jokićem, koji se van terena ponaša kao sav običan svet.
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Odlazak Danteovog oca, navijača i košarkaša koji nije dosanjao NBA san
Prvi se oglasio izvesni Mikele kom Jokić nije hteo da potpiše čuveni dres Denvera od Karmela Entonija, ali su kasnije ipak završili na pivu.
„Zdravo, moje ime je Mikele i hoću da vam opišem moj susret sa najboljim košarkašem planete. Moj prijatelj, inače pasionirani ljubitelj konjičkih sportova, rekao mi je da će Nikola Jokić biti na hipodromu kako bi pratio svog konja. Želeo sam da se predstavim kao navijač Denver Nagetsa, pa sam kupio jedini dres tog tima koji sam našao. Bio je to dres Karmela Entonija. Iako sam znao da ne mogu da ga namamim dresom koji nije njegov, otišao sam na trkalište i čim sam ga video, odmah sam mu pokazao dres i tražio autogram. Odlučno je rekao ne. Objasnio mi je da je napet jer će mu se konj uskoro takmičiti. Nisam hteo da ga nerviram, sklonio sam se i čekao da se trka završi. Problem je bio u tome što se trka nije dobro završila i video sam ga razočaranog kako se vraća u štalu. Pomislio sam da je vreme da ponovo odem. Ovoga puta sam daleko i sa mnom je još nekoliko ljudi koji svi imaju video zapise i fotografije. Pokušavam ponovo, vrišteći: 'Nikola, samo autogram, kunem se'. Ali, on ponovo prstom pokazuje ne. Izgledao je izuzetno razočarano zbog trke (sedmo mesto). Bio sam spreman da se predam, da odustanem, ali moj prijatelj kome ću uvek biti dužan predlaže šta će biti najmudrija ideja tog dana. Odlazimo u supermarket i kupujemo dva Peroni piva i vraćamo se na trkalište. Jokić je i dalje pored svog konja. Vičem mu: 'Džokeru, imam poklon za tebe sa pivom u ruci'. Ovoga puta mi se smeši, podiže palac i rukom me poziva da uđem. Pričali smo 10 minuta ispijajući zajedno pivo. Rekao mi je da njegov konj nije ostavio dobar utisak. Kune se, nikada nisam video tako iznenadnu promenu raspoloženja između pokazivanja dresa Denvera i kada sam se vratio s pivom. Smešno je, znam, ali bilo je neverovatno i još ne mogu da verujem. Ah, da... Na kraju mi je potpisao dres Karmela Entonija", podelio je putem društvene mreže svoju priču Mikele.
Nije dugo vremena prošlo, možda oko dva sata od te njegove objave, a onda je na scenu stupio još jedan Italijan koji je imao tu čast i privilegiju za kratko druženje sa Nikolom Jokićem. U pitanju je izvesni Frančesko Kredo, koji je „prepisao recept“ od zemljaka Mikelea.
„Moje ime je Frančesko Kredo i pišem iz Napulja. Tokom popodneva sam saznao da je Nikola Jokić boravi na hipodromu Anjano u mom gradu. Došao je kako bi pratio svog konja Emili Pan. Posle obilaska celog trkališta i svega, video sam čoveka koji je bio mnogo viši nego konji. Niko osim dvojice pratilaca nije znao ko je taj 'džin', pa sam neometano prišao da mu se javim. Širom osmeh sam dobio nakon što sam ga oslovio po imenu. Posle smo razmenili nekoliko reči, a on je bio veoma srećan što mu je ponuđeno pivo Peroni koje sam imao u rancu. Neka vrsta normalnosti, iskrenosti i poniznosti sa kojom je pristupio, iako je u pitanju sportista svetskog kalibra. to će ostati u mom srcu zauvek. Mislim da je Jokić jedinstven lik na sportskoj sceni", pogodio je pravo u metu Italijan, koji je svoju nesvakidašnju i neverovatno priču ovekovečio fotografijama koje je podelio na društvenoj mreži Tviter.
Nikola Mirotić i Saša Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Grci pišu: Zvezda u pol-poziciji za Mirotića – plata od tri miliona evra!
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Jović presudio Lejkersima, Petrušev se ponovo predstavio Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala