- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grci pišu: Zvezda u pol-poziciji za Mirotića – plata od tri miliona evra!

© AP Photo / Darko VojinovicNikola Mirotić i Saša Vezenkov
Nikola Mirotić i Saša Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Udarna tema u evropskoj košarci već danima je kako će se rastati Barselona i Nikola Mirotić, koji su zbog 22 miliona evra pred odlaskom na sud, kao i gde će Crnogorac sa španskim pasošem nastaviti karijeru. Poslednja informacija koja stiže iz Grčke, glasi da je Crvena zvezda s platom od tri miliona evra izbila u pol-poziciju.
Grčki portal SDNA, jedan od uglednijih u Evropi kada je reč o košarkašim transferima, objavio je da je Zvezda trenutno u najboljoj situaciji da dovede prekaljenog košarkaškog asa.
Novinar Tolis Kocias izašao je u javnost sa tekstom da crveno-beli nude Mirotiću tri miliona evra godišnje, čime su praktično izjednačene do sada najjače ponude koje su spremili Olimpijakos i Monako.
Klub iz Pireja je nedavno stupio u kontakt sa Nikolom, nakon što je Bugarin Saša Vezenkov prihvatio ponudu Sakramenta i karijeru će nastaviti u NBA ligi, pa grčki crveno-beli žele da popune prazninu koja je nastala.
I dok košarkaška javnost na Starom kontinentu konstantno piše o novim ponudama za velikog čoveka Nikolu Mirotića, on bije bitku s Barselonom koja je htela olako da ga se reši, pa je čitava stvar ozbiljno zakočila jer bi Katalonci prema dvogodišnjem važećem ugovoru trebalo da mu isplate čak 22 miliona evra, što ne žele da učine.
Čitava stvar lako bi mogla da završi na sudu, a o tome je nedavno pričao i predsednik Barselone Đoan Laporta, potvrdivši da su klub i Mirotić daleko od dogovora.
Sve je krenulo nizbrdo nakon što je Barselona, koju je Mirotić vodio do titule prvaka španske ACB lige, odlučila da se rastane sa španskim reprezentativcem bez da se sedne za pregovarački sto i razgovara o smanjenju plate zbog preopterećenog budžeta.
Mirotić je saznao da mu klub radi iza leđa i to ga je izuzetno razočaralo, s obzirom na to da je po povratku u Evropu iz NBA lige, već prihvatio jedno smanjenje plate u Barseloni, i prema njegovim rečima bio je spreman da to učini ponovo jer su on i njegova porodica srećni u prestonici Katalonije.
Kako ga klub nije ispoštovao i niko nije razgovarao s njim to ga je jako pogodilo, pre svega sa ljudske, a zatim i poslovne strane. Ali, Mirotić je po ko zna koji put pokazao da je surovi profesionalac jer je kontantno izlazio na parket i zatrpavao koš Real Madrida, da bi na kraju doneo Barseloni titulu, sa sve suzama u očima na oproštaju od navijača Blaugrane.
Jasno je da je Mirotić na potezu nakon pisanja Grka da mu Crvena zvezda nudi tri miliona godišnje, pa ostaje da se vidi kako će Crnogorac reagovati i da li ćemo ga videti u beogradskom crveno-belom dresu.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Jović presudio Lejkersima, Petrušev se ponovo predstavio Americi
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
SPORT
Šta će ostati Evropi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala