- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović presudio Lejkersima, Petrušev se ponovo predstavio Americi

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Košarkaši Majami Hita pobedili su Lejkerse u letnjoj NBA ligi rezultatom 107:90, a jedan od najboljih na parketu bio je Nikola Jović. Srpski talenat ubacio je 21 poen, imao je osam skokova i tri asistencije.
Šutirao je Jović sedam puta, od čega je u pet navrata bio precizan, dok je jedini efikasniji u redovima Majamija bio Haime Hakez, koji je ubacio poen više.
S druge strane, istakao se Maks Kristi koji je brojao do 17.
Lakše nego što se očekivalo prošlogodišnjni finalista NBA lige stigao je do trijumfa. To im je u značajnoj meri olakšala rano stečena dvocifrena prednost koju su Nikola Jović i saigrači održavali do kraja protiv Los Anđeles Lejkersa.
Nije samo Jović bio na parketu u noći između ponedeljka i utorka od srpskih košarkaša u Letnjoj ligi. Osim njega i Filip Petrušev iz Crvene zvezde ponovo se predstavio Americi.
Centar crveno-belih kog je Filadelfija registrovala za Letnju ligu, postigao je devet poena za 22 minuta provedenih na parketu. Imao je Petrušev i šest skokova i dve asistencije u tesnom porazu Seventisiksersa od Memfisa - 94:92.
Grizlije su do trijumfa predvodili Kenet Lofton sa 21 poenom i Vins Vilijams koji se zaustavio na 19 poena. U taboru File bolji od ostalih bio je Terkavion Smit sa 18 poena, dok je Di Džej Stjuard brojao do 15.
Podsetimo, Petruševu ovo nije prvi put da se predstavlja Americi. On je u avgustu 2021. godine debitovao za pomenutom NBA ligaša, kada je u ubedljivom trijumfu nad Dalasom 95:73 postigao pet poena uz četiri skoka i tri blokade što je poseb no oduševilo navijače.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
SPORT
Šta će ostati Evropi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala