- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta će ostati Evropi?

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
Iz minuta u minut pojavljuju se informacije sa košarkaškog tržišta, a jasan je trend odlaska najboljih igrača Evrolige u NBA. Tim putem su krenuli Vasilije Micić, Dante Egzum, Saša Vezenkov, a blizu su i Valter Tavares i Donte Hol.
Sledi pitanje - šta ostaje Evropi, odnosno Evroligi?
Micić i Vezenkov su poslednji osvajači MVP priznanja, tako da i zvanično najbolji igrači Starog kontinenta idu preko bare.
Čelnici Oklahoma Tandera odlučili da sa Micićem potpišu trogodišnji ugovor. Micić (29) će, prema istom izvoru, u Oklahomi zaraditi 23.500.000 dolara za tri godine. Reprezentativac Srbije tako posle pet godina napušta Efes sa kojim je osvojio dve Evrolige (2021. i 2022).
Micić je bio 52. pik na draftu 2014. godine, a posle devet godina, konačno će zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi planete. Nekoliko puta je bio veoma blizu potpisa, nije se ispunilo, ali sada je vreme da Vasilije ode u najjaču ligu sveta i tamo pokaže šta ume i zna.
Sada već nekadašnji krilni centar grčkog kluba Saša Vezenkov, potpisao je trogodišnji ugovor sa Kingsima vredan 20 miliona evra i tako dodatno oslabio kvalitet Evrolige.
Tu nije kraj.
Jedan od najboljih igrača protekle sezone, Dante Egzum, dogovorio se sa Dalas Maveriksima i nastaviće karijeru u ovoj franšizi.
Pomenutom rutom Evroliga - NBA lako mogu da krenu i Valter Tavares iz Reala i Donte Hol iz Monaka.
Tavares, najkorisniji igrač finala Evrolige i ključni član ekipe Reala iz Madrida koja je osvojila evropsku titulu, dobio je ponudu od Portland Trejlblejzersa da se pridruži NBA ligi.
Tim iz Portlanda želi da potpiše dugoročan ugovor sa ovim centrom sa Zelenortskih ostrva. Međutim, glavna prepreka može biti visoka izlazna klauzula koju je Real Madrid uveo prilikom potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa visokim centrom od 220 centimetara.
Ta klauzula navodno premašuje iznos od šest miliona dolara, koliko je Denver platio za dovođenje Fakunda Kampaca 2020. godine.
Pored Tavaresa, Portland gleda i u Dontu Hola koji takođe ima izlaznu klauzulu u Monaku.
Ukoliko Monako dobije novac od ove prodaje, agresivno će napasti dovođenje Nikole Mirotića.
Aleksandar Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SPORT
Kreće borba za Mirotića – bugarski Paspalj ide u NBA i „pali“ Evroligu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala