- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I Natalija i Hamad će igrati na Vimbldonu!

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, igraće na Vimbldonu pošto je u finalu kvalifikacija savladao domaćeg tenisera Bilija Harisa rezultatom 6:4, 7:6, 6:4.
Uspeh karijere napravila je i srpska teniserka Natalija Stevanović.
Srpska teniserka izborila je plasman u glavni žreb Vimbldona i time napravila možda i najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri! Natalija je bila bolja od Marine Basols sa 2:0 - 7:5, 7:5.
Posle Hamadovog uspeha, Natalija je samo poboljšala raspoloženje kod teniskih ljubitelja u Srbiji. Iskusna srpska teniserka prvi put se plasirala na neki Gren slem, a to je učinila u dominantnom maniru.
Morao je Hamad Međedović da se suoči sa pravim teniskim majstorom za servis, ali je uprkos tome pokazao Harisu svoje silovite udarce i bolje otvorio meč.
Mladi srpski teniser iskoristio je treću brejk loptu u trećem gemu, dok on nije dopustio protivniku nijednu šansu posle 40 minuta.
U drugom setu Hamadu je bilo teže jer je protivnik pogađao više vinera, međutim i srpski teniser držao je visok nivo igre pa je ponovo prvi imao priliku da protivniku oduzme servis gem. Nakon što Međedović nije uspeo da iskoristi tu brejk loptu meč je nastavljen u istom ritmu, odnosno svakome je stizao do svog servis gema.
Morao je srpski as i u ovom meču preko taj-brejka, ali to nije predstavljalo veliku problem Hamadu.
Srpski teniser je uz mini-brejk poveo na startu taj-brejka, ali Britanac se vratio i preokrenuo na 3:2. Bio je to alarm na koji je Međedović odreagovao i do naredna dva poena došao je vrlo lako.
Neizvesnost prvog dela drugog seta definitivno se prenela na taj-brejk u kom je servis ponovo posle po jednog mini-brejka igrao veliku ulogu. Prvi je do set lopte stigao Hamad.
Haris je servisom uspeo da je spasi, ali je Hamad u ključnom trenutku napravio novi mini brejk i tako došao do druge set lopte koju je ovoga puta mogao da iskoristi na svoj servis.
U trećem setu Međedović je nastavio sa dobrom igrom i sa 6:4 je završio meč, obezbedivši sebi mesto na Vimbldonu, što će njemu biti drugo pojavljivanje na Grend slem turniru pošto je ranije ove godine nastupio i na Rolan Garosu.
Novak Đoković i Felisijano Lopes - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
„Mogu da izgubim samo od Novaka“: Slavni Španac obara rekorde na kraju karijere
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Vimbldon sve bliži – Cicipas tone sve dublje
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Zelena trava „doma“ Novakovog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala