- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vimbldon sve bliži – Cicipas tone sve dublje

© Tanjug / Marijan MuratStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Pratite nas
Kako pripremni turniri pred Vimbldon odmiču, tako deluje da je konkurencija Novaka Đokovića pred prestižni Grend slem sve slabija. Stefanosu Cicipasu, grčkom teniseru, pripreme teku jako loše jer je na tri turnira upisao samo jednu pobedu pa će biti ravno čudu ako na Vimbldonu za Novaka ili mladog Karlosa Alkarasa Grk bude predstavljao opasnost.
Stefanos Cicipas odlučio je da se posle Rolan Garosa dobro posveti pripremi za Vimbldon, ali pitanje je koliko bi turnira stigao da odigra da je bar na jednom stigao u završnicu.
Grčki teniser eliminisan je u drugom kolu turnira na Majorci od Janika Hanfmana rezultatom 6:4, 3:6, 6:2. Na početku prvog seta Nemac je napravio brejk, a Cicipas tokom celog seta nije uspeo da se vrati.
Nagoveštaj preokreta dao je dobijanjem drugog seta u kom je najpre spasao tri brejk lopte, a potom oduzeo Nemcu servis gem. Međutim, Cicipas nije uspeo da poboljša igru u trećem setu, dok je Nemac imao nešto bolji procenat prvog servisa.
Dva brejka dopustio je Grk i tako upisao treći poraz na travi ove sezone. Cicipas je prethodno igrao na turniru u Štutgartu, gde je takođe ispao u drugom kolu nakon što je bio slobodan u prvom kolu.
Jedinu pobedu upisao je u Haleu protiv Barere, ali je i na turniru u Nemačkoj najdalje stigao do drugog kola. Istina je da trava grčkom teniseru definitivno nije omiljena podloga i da to nije podloga na kojoj on pravi velike rezultate, ali od petog tenisera sveta ipak se očekuje mnogo više nego što je drugo kolo turnira 250 serije.
Cicipas je na Majorku stigao kao branilac trofeja koji je ujedno i njegov prvi i do sada jedini na travi. Grk je na Vimbldonu najdalje stigao do četvrtog kola i to 2018. godine. Međutim, ove sezone Cicipas nije u sjajnoj prilici i zato bi svoju igru trebalo da prilagodi i travi jer nema nijednu titulu od početka godine.
Osim finala Australijan opena, Stefanos je igrao još samo finale Barselone, a kako stvari stoje za ozbiljniji pomak moraće da sačeka sezonu na betonu.
Cicipas je samo jedan u nizu tenisera koji su se loše pokazali pred početak Vimbldona. Osim Novaka Đokovića koji je prvi favorit i Karlosa Alkarasa koji je osvojio Kvins, potencijalni favoriti na travi imaju problema.
Mateo Beretini i Nik Kirjos i dalje su tek oporavljeni od povreda i nisu sigurni koliko će moći da pokažu, dok se na turniru u Haleu povredio i Janik Siner. Dakle, Vimbldon će ove godine biti otvoren za iznenađenja, stara ili nova.
Treći Grend slem u godini počinje trećeg jula i traje do 16. jula.
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
SPORT
Zelena trava „doma“ Novakovog
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SPORT
Arapi pored fudbalske žele i tenisku imperiju: Alkaras pristaje – Kirjos veran svom stavu
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SPORT
Hamad i Natalija na korak od glavnog žreba Vimbldona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala