- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zelena trava „doma“ Novakovog

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković, Vimbldon, London
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2023
Pratite nas
Šljaka pripada Rafaelu Nadalu i tako će biti verovatno još dugo, dugo. Beton pripada Novaku Đokoviću. Čija je trava? Za sada Rodžer Federer drži rekord po broju osvojenih Vimbldona, ali to bi moglo da se promeni ovog leta.
Naime, ako Novak osvoji Vimbldon stići će i on do osam osvojenih Vimbldona. Samim tim teško će neko moći da kaže da je Federer bolji na ovoj podlozi, posebno sećajući se sudara iz 2018. godine kada je Srbin u jednom od najboljih duela u istoriji posle pet sati pokazao ko je bolji.
S obzirom na to da je Novak trenutno na sedam titula na Ol Ingland klabu, potrebne su mu dve da preskoči Federera i prisvoji sebi i travu kao podlogu.

Ako objektivno kažemo da je Novak veliki favorit na ovogodišnjem Vimbldonu, kao i da će na visokom nivou igrati još par sezona, dolazimo do realnog zaključka da Nole može do devet osvojenih Vimbldona.

To bi ujedno značilo da je osvojio najviše Gren slemova na dve od tri najvažnije podloge. Samo mu nedostaje šljaka na kojoj je Nadal neprikosnoven. Bio bi to novi dokaz istorijske dominacije.
Čak je i na šljaci Novak pobeđivao Nadala i osvojio tri puta Rolan Garos.
Đoković je kao sedmogodišnji dečak sanjao o tome da bude najbolji na svetu i da osvoji Vimbldon. Uvek je isticao da mu je to omiljeni turnir.
Naravno, s obzirom na to gde se igra Vimbldon teško se može reći da je trava na Vimbldonu njegov dom, ali teniski gledano, sportski gledano - jeste.
Sve ukazuje na to da Novak ima kvalitet i znanje da osvoji ove godine Vimbldon, poseduje savršenu igru za travu, kako je stariji sve je bolji i na mreži, bolje servira, a i konkurencija nije kakva je bila.
Objektivno gledano, Nole je prvi favorit. Uprkos Karlosu Alkarasu koji jeste prvi na svetu, jeste osvojio Kvins, ali nije dokazani igrač na travnatoj podlozi.
Novak to jeste. I ima sve šanse da bude najbolji u istoriji na travi.
Na betonu to već svakako jeste sa 10 Australijan opena, tri US Opena i gomilom mastersa.
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2023
SPORT
Novakova trka za prvo mesto: Titula najbolje rešenje – ali preti i Danil
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala