- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda ušla u crveno, Partizan blizu cilja – Ivanović i Obradović složni oko jedne stvari

© Tanjug / VLADIMIR LJPORIIŽŽeljko Obradović, Duško Ivanović
Željko Obradović, Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Različito raspoloženje u taboru večitih posle dva uvodna meča finalne serije ABA lige. Kako i ne bi, kada Partizan na čelu sa Željkom Obradović ima 2:0, dok su Duško Ivanović i Crvena zvezda ušli u crvenu zonu i nemaju pravo na kiks. Naredni meč zakazan je u nedelju od 20 časova i 30 minuta, a crveno-beli nemaju pravo na kiks.
Trener Zvezde Duško Ivanović poručio je posle drugog poraza svoje ekipe (87:78) u finalnoj seriji, u isto toliko odigranih mečeva, da veruje da njegov tim može da odbrani titulu prvaka u regionalnom takmičenju.
„Čestitke Partizanu, iskoristili su prednost domaćeg terena. Mi smo igrali bolje nego u prvom meču, imali smo šansu da pobedimo, ali darovali smo Partizan nekim greškama. Promašivali smo zicere, gubili lopte i pali smo u odbrani, što je uslovilo da izgubimo“, konstatovao je iskusni strateg i dodao:
„Igra se na tri dobijena meča, gubimo 2:0, ali ništa nije gotovo. Verujem mnogo u moje igrače i stvarno mislim da možemo da dobijemo Partizan u ovoj seriji. Ukoliko ne verujete u pobedu, ne možete ni da slavite“, zaključio je Duško Ivanović.
S druge strane, Željko Obradović konstatovao je da je Partizan izvojevao važnu i veliku pobedu pred svojim navijačima, a dvojica prekaljenih stručnjaka složni su u oceni da su greške obeležile drugi meč.
„Još jedna pobeda u fenomenalnoj atmosferi. Znali smo da će biti drugačije nego pre dva dana. Čestitke igračima, nedostaje nam još jedna pobeda. U pojedinim trenucima u prvom poluvremenu smo pravili neverovatne greške koje su omogućile Zvezdi lake poene i trojke. U drugom smo odigrali bolju odbranu, sveli smo Zvezdu na samo četiri skoka u napadu, igrali dobar napad i to nas je vodilo ka pobedi“, rekao je Željko.
Novinari na konferenciji za medije podsetili su Obradovića da je Partizan imao 2:0 u seriji protiv Real Madrida, ali on nije želeo da povlači bilo kakvu paralelu po tom pitanju.
„Odmah posle te serije, pred početak ABA lige, rekao sam da je Evroliga završena priča. Razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. Ovo je plej-of, energija je na prvom mestu. Gledaćemo da koristimo što više igrača kako bismo održali ritam koji zahteva ovakva sverija“, završio je izlaganje trener košarkaša Partizana Željko Obradović.
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Partizanov tihi heroj o kiši, zakucavanjima i meč lopti: „Mirna glava, idemo na pobedu“
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Partizan upisao i drugu pobedu nad Zvezdom u finalu ABA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala