- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov tihi heroj o kiši, zakucavanjima i meč lopti: „Mirna glava, idemo na pobedu“

© Foto : ABA liga - SC DerbiAlen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Krilni centar Partizana Alen Smailagić pružio je odličnu partiju i uz Džejmsa Nanelija bio je najefikasniji pojedinac crno-belih na putu ka drugoj pobedi u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde (87:78). Bivši
Zakucavao je bivši član Golden Stejta loptu kroz obruč kad god bi mu se ukazala prilika, što ga je posle meča odigranog u Beogradskoj areni pitao reporter Sputnjika.
Atraktivna zakucavanja koja si vežbao u Golden Stejtu i dobre partije, koliko znače?
„Lopta je okrugla, došla je do mene, došao je pas i iskoristio sam neke moje mogućnosti i zakucao. Znači mi za samopouzdanje, stekao sam to na treningu sa Željkom, gde mi je jako pomogao“, odgovorio je tihi heroj Smailagić na pitanje novinara Sputnjika, koji je zatim pitao Smailagića šta očekuje od narednog meča koji se igra na Zvezdinom terenu.
„Svaki igrač očekuje pobedu, mi ćemo da se trudimo da uđemo što koncentrisanije sa što više energije. Naravno da će biti teže jer igramo pred njihovim navijačima, ali dosta nas ima iskustvo od prošle godine, spremni smo za to. Znamo šta možemo da očekujemo, nadam se da ćemo ući sa mirnim glavama“, odgovorio je Alen.
Iskusni krilni centar koji je ubacio 15 poena, imao je i četiri skoka nije krio zadovoljstvo zbog toga što su crno-beli poveli 2:0 u finalnoj seriji.
„Odbranili smo domaći teren, sad treba da idemo u goste i da uzmemo jednu pobedu. Znamo da su dobra ekipa, pogotovo pred njihovim navijačima. Imamo vremena da se pripremimo i da nastavimo dalje. Ova druga utakmica je bila bolja nego prva. Nije bilo toliko razlike, uvek je bila neka napetost i tenzija koja se održavala na terenu do samog kraja, i nama je to prijalo“, istakao je Smailagić.
Na pitanje koje se odnosilo na veliki broj izgubljenih lopti košarkaša oba tima, i to na neshvatljiv način, gde se jedan od pripadnika sedme sile našalio da je kriva kiša koja je neprestano padala, košarkaš Partizana je rekao.
„Da, i mene je iznenadila ova kiša".
Za kraj je Smailagić prokomentarisao što je ekipa odlično zatvorila Argentinca Fakunda Kampaca na kog je išao najveći broj napada Crvene zvezde.
„Imamo dobre igrače, recimo Dantea Egzuma, koji zatvaraju svakog moguće igrača u Evroligi. Koriste to i jako puno doprinose ekipi, bez njih ne bismo mogli da budemo to što jesmo“, zaključio je jedan od heroja Partizanove pobede, druge u finalnoj seriji ABA lige.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Jokić je ostao u drugom planu – trener preuzeo šou: „Znate zašto Nikola nije treći put bio MVP?“
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Partizan upisao i drugu pobedu nad Zvezdom u finalu ABA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala