- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olga pojela „magičnu čokoladicu“, videla Srbe i slavila: „Novak i ja na istom turniru – ponosna sam“

© AFP 2023 / Fabrice COFFRINI Olga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Nasmejana, euforična i ponosna Olga Danilović pojavila se na konferenciji za medije posle plasmana u treće kolo Rolan Garosa, a onda je puna utisaka govorila o Novaku Đokoviću, čarobnoj čokoladici i Ani Ivanović.
„Olakšanje, sreća, ponosna sam na sebe. Zaostajala sam 5:1 u drugom setu, ali borila sam se poen po poen ne razmišljajući o rezultatu. Nisam igrala dobro do tada, ali sam uvek bila prisutna, nisam odustajala. Imala sam uspone i padove, uživam u ovome. Osećam da pripadam velikoj pozornici,“ počela je Olga Danilović obraćanje medijima u Parizu.
Srpska teniserka savladala je Jasmin Paolini i tako plasmanom u treće kolo ostvarila svoj najveći uspeh u karijeri. Posebnu energiju dali su joj srpski navijači koji joj nisu smetali ni kada su bili glasniji nego što bi trebalo.
„Bilo je mnogo srpskih navijača, ponosna sam kada vidim naše zastave. Lepo je imati podršku, igraju svaki poen sa mnom i glasni su, znam. Pre bi me emocije preplavile, ali mislim da ih sada kontrolišem. Sad uživam, a onda ću da se spremam za treće kolo", rekla je nasmejana Olga.
Prvi set dobila je ubedljivo dok je u drugom imala veliki zaostatak od 5:1, a onda se desila magija ili bolje reći magična čokoladica.
„Mislila sam da mi je pao šećer, malo sam se usporila. Bivši kondicioni trener sa kojim sam u dobrim odnosima mi je doneo čokoladicu, rekla sam 'daj da jedem ovo vidiš da pomaže'. Neki gel, šećer, smešno je bilo. Posle meča sam mu poslala da mi je stigao magični gel“, otkrila je raspoložena srpska teniserka.
Olga je prva srpska teniserka posle osam godina koja je stigla do trećeg kola Rolan Garosa. Prethodno je to 2015. godine uradila Ana Ivanović.
„Ana Ivanović i Jelena Janković su mi bile uzori kada sam bila mala, uz Novaka, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića. U turniru sam sa Novakom, to je lepo. Kad se osećaš lepo na svakom planu, sve ide bolje, ali mnogo je to sati rada na terenu i van njega,“ istakla je Danilovićeva.
Naredna protivnica biće joj Žabur i jasno je da je pred Olgom težak izazov, ali ona mu se raduje.
„Gledala sam je naravno, znam njenu igru jer sam je gledala mnogo puta na televiziji. Daću sve od sebe, nikad sebe ne otpisujem. Ona je favorit, ja ću da se spremim što bolje mogu. Svi znamo ko je ona i kakva je igračica, ali verujem u sebe i svoju borbu, i uvek se borim do kraja. Ne menja dosta ritam, nezgodna je, ali i ja sam levoruka, servis i forhend su mi oružja kad funkcinlonišu,“ rekla je Olga.
Posebnu motivaciju srpsku teniserka imaće jer će igrati pred većim brojem publike i na većem stadionu.
„Biće treme definitivno, ali to je uvek tu pred meč, pozitivna trema.Najvažnije je da ja napadam i da igram svoju igru, a ona ako odgovori na to, svaka joj čast.Volim velike stadione, volim te mečeve, dosad sam imala dobre partije na većim stadionima“, zaključila je Olga Danilović.
Srpsku teniserku očekuje i skok na listi, odnosno 97. mesto.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Bravo Olga! Srpkinja počistila i Italijanku za najveći uspeh u karijeri
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Rusija ima novo tenisko zlato: Mira je još dete – a igra treće kolo Rolan Garosa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Novak naleteo na prvu minu – Španac ruskog porekla koji je Srbina poslao „na drugu planetu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala