- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bravo Olga! Srpkinja počistila i Italijanku za najveći uspeh u karijeri

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Olga Danilović, srpska teniserka, plasirala se u treće kolo Rolan Garosa posle pobede nad Italijanskom Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 7:5. Olga je jedina predstavnica Srbije na pariskoj šljaci, a u narednom kolu igraće protiv Ons Žabur.
Posle osvojenog čelendžera u Madridu Olga Danilović ponovo igra kao u danima kada je osvojila svoju prvu titulu u Moksvi. Briljantan tenis spakovala je u kofer koji je iz španske prestonice prenela na Rolan Garos, a tamo je nastavila redom da čisti protivnice.
U drugom kolu Rolan Garosa Olga je ponovo dobro otvorila meč. Na startu je spasila dve brejk lopte, a potom je u četvrtom gemu oduzela servis gem Italijanki, da bi posle potvrde brejka stekla sigurnu prednost.
Novim brejkom osvojila je set, a onda su usledili problemi.Italijanka je povela sa velikih 5:1 i stigla na gem od izjednačenja koji je potpuno mogao da je vrati u meč, pogotovo jer je daleko bolje rangirana teniserka od Olge i verovatno bi je takav momentum probudio iz zimskog sna.
Međutim, Paolini se ništa nije pitala! Srpska teniserka gospodarila je terenom, nije se predala i stigla je do izjednačenja vezavši dva brejka. Olga se potom ponovo suočila sa brejkom loptama, ali ih je spasila i povela u drugom setu čime je obezbedila taj-brejk.
Ali, taj-brejk je bio nepotreban! Danilovićeva je italijanskoj teniserki ponovo oduzela servis gem i posle preokreta u drugom setu stigla do nove pobede i plasmana u treće kolo Rolan Garosa.
U fantastičnoj je formi srpska teniserka i konačno ponovo igra sa velikim osmehom na licu jer je sigurna u svoj tenis, što vide i protivnice. U Madridu je protivnicama dopuštala najviše četiri gema i to samo u dva navrata, dok je isto važilo i na Rolan Garosu sve do meča sa Italijankom koja nije odmakla dalje od pet gemova.
Posebno je imprsivno to što Olga od kvalifikacija do drugog kola na pariskoj šljaci još uvek nije izgubila nijedan set.
Usledila je nagrada koja i nije baš bila potrebna Danilovićevoj. U trećem kolu igraće protiv maestralne Ons Žabur,a s obzirom da je Tunižanka sedma teniserka sveta meč će se igrati na nekom od većih terena zbog čega će Srpkinja uživati.
Sa druge strane, mogao je žreb još malo da sačeka sa rivalkama iz top deset, ali čuda su moguća.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Rusija ima novo tenisko zlato: Mira je još dete – a igra treće kolo Rolan Garosa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Novak naleteo na prvu minu – Španac ruskog porekla koji je Srbina poslao „na drugu planetu“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Romansa Rusa i šljake se nije dobro završila – Srbin nagovestio razlog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala