- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija ima novo tenisko zlato: Mira je još dete – a igra treće kolo Rolan Garosa

© AP Photo / Manu FernandezMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Mira Andrejeva, 16-godišnja ruska teniserka plasirala se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Francuskinjom Dijanom Pari rezultatom 6:2, 6:1. Mlada Ruskinja nastavila je da pobošljava svoj rekord karijere koji je postavila samim ulaskom u glavni žreb. Plasman u treće kolo Ruskinju dovodi bar na 97. mesto na VTA listi.
Tokom kvalifikacija Mira Andrejeva bila je jedna od najmlađih teniserki, ali i jedna od većih favoritkinja jer je pre Rolan Garosa igrala na Mastersu u Madridu gde je stigla do četvrtog kola i to pobedivši Lejlu Fernandes i Hadad Maju.
Opravdala je očekivanja u kvalifikacijama, a onda je maestralno nastavila da koristi šansu i samo samo 16 godina ređa pobede na pariskoj šljaci kao od šale, bez izgubljenog seta!
Obe protivnice bile su boljeg ranga od nje, ali ona im je ukupno poklonila samo šest gemova jer je u oba kola slavila istim rezulatom 6:1,6:2.
U meču drugog kola Ruskinja je povela sa 3:0,a onda je u šestom gemu stigla do nove vezane tri brejk lopte, što joj nije bilo ni potrebno jer je iskoristila već prvu i potom potvrdom brejka stigla do seta.
Iako je Francuskinja imala podršku domaće publike, jedino što je uspela bilo je da se vrati na kratko u drugom setu posle izgubljenog servis gema. Andrejeva je stigla do brejka, Pari ga je odmah vratila, ali mlada Ruskinja odmah je pojačala ritam. Posle četiri ispuštene brejk lopte koristi petu i stiže od 3:1, a potom i u sedmom gemu kažnjava greške francuske teniserke. Meč je završila svojim servisom i tako postigla novi najveći uspeh u karijeri na svom Grend slem debiju.
U narednom kolu Mira ipak neće biti favorit jer se sastaje sa boljom iz duela Julija Graber - Koko Gof. Ukoliko iz meča kao pobednica izađe Gof koja je šesti reket sveta Andrejeva će do sada imati najveći izazov.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Romansa Rusa i šljake se nije dobro završila – Srbin nagovestio razlog
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Đoković o burnim reakcijama prema stručnom štabu: „Svaki put se dogovorimo i opet me ne razumeju“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Đoković o NBA finalu: „Volim Batlera, ali moram da podržavam svog čoveka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala