- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve mrlje na nestvarnoj tituli Bajerna – oglasila se legenda: „Najgori dan u životu“

© AP Photo / Matthias SchraderBajern Minhen
Bajern Minhen - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2023
Pratite nas
Bajern Minhen je na neverovatan način prigrabio 11. titulu Bundeslige u nizu, a ukupno 33. u svojoj prebogatoj istoriji, ali se na skandalozan način poneo prema svojoj legendi Oliveru Kanu. Naime, čuveni golman Bavaraca i Nemačke, otkrio je da mu je klub zabranio da se pojavi u Kelnu i da isprati meč vredan titule.
Ubrzo po završetku susreta u Kelnu, gde je Bajern kasnim golom Džamala Musijale u 89. minutu obezbedio titulu, zahvaljujući (k)iksu lidera Borusije Dortmund protiv Majnca (2:2) pred 80.000 navijača na Vestfalenu, nemački mediji su objavili da su Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić dobili otkaze.
Ipak, mnogo više od toga zaprepastila je činjenica da se čuveni golman nije našao na tribinama i bio uz ekipu u izuzetno važnom momentu, bez obzira na sve što se u prethodnom periodu izdešavalo i kakva je bila sezona.
Oliver Kan koji je na terenu bio poznat kao izuzetno drzak i nije se libio da udari rivala, neretko i nepropisno, momentalno se oglasio i objasnio o čemu se zapravo radi. Tačnije, da nije njegova krivica što nije bio uz ekipu u utakmici koja će, doneti veliko slavlje u taboru Bavaraca.
Borusija Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Završnica za infarkt: Milioneri čekali 11 godina i prokockali titulu – Bajern opet šampion!
„Klub mi je zabranio da putujem sa ekipom u Keln na utakmicu poslednjeg kola, samim tim i da proslavim titulu. Bio je to najgori dan u mom životu. Oduzeta mi je prilika da slavim sa momcima“, bile su prve reči Olivera Kana.
Bivša „jedinica“ slavnog kluba iz Minhena pohvalila je ekipu zbog pobedničkog mentaliteta koji se video na delu u najtežem mogućem trenutku. Podsetimo, Bajern je u prošlom kolu doživeo šokantan poraz od Lajpciga na svom terenu rezultatom 3:1, iako je vodio na poluvremenu.
Dortmund je do iskoristio i pretekao je Bajern na čelu tabele Bundeslige, sa dva boda prednosti. Ipak, iks sa Majncom koštao je „milionere“ da i posle 11 godina ostanu bez trofeja u nemačkom prvenstvu.
„Neverovatno! Bravo. Komplimenti i čestitke ekipi. Stalno sam pričao da daju sve od sebe do samog kraja i da nikada ne odustaju. Izuzetno sam ponosan na ovo dostignuće. Voleo bih da mogu da slavim sa njima, ali nažalost, uskraćena mi je prilika. Klub mi je zabranio. Radujem se sledećoj sezoni. Nećemo osvojiti samo 12. uzastopnu titulu“, rekao je Kan, aludirajući verovatno na uspeh u Ligi šampiona i Kupu Nemačke gde je ekipa podbacila ove sezone.
Osim Olivera Kana otkaz je dobio i Hasan Braco Salihamidžić koji je bio zadužen za sporstka pitanja.
„Bajern je iznad svih nas i imao sam kvalitetan razgovor sa Ulijem Henesom i Herbertom. Želim da ostanem prijatelj. Naravno da bih voleo da sam nastavio da radim u klubu, pre svega jer sam želeo da osvojiomo još jednu Ligu šampiona. Ovaj tim je dobar, poseduje karakter i ima mlade igrače, u kombinaciji sa iskusnim momcima. Sve ovo je jako emotivno, nije laka situacija. Imao sam mnogo lepih i teških situacija u prethodnih šest godina. Hvala svima“, oglasio se popularni Braco.
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Liliputanac dobio meč vredan skoro 200.000.000 evra!
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Srbi se „raspucali“ u Italiji – pogodili Jović i Ilić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala