- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Završnica za infarkt: Milioneri čekali 11 godina i prokockali titulu – Bajern opet šampion!

© AFP 2023 / INA FASSBENDERBorusija Dortmund
Borusija Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Završnica Bundeslige za infarkt! Posle svega viđenog, Bajern Minhen je opet šampion, a Borusija Dortmund je propustila ogromnu šansu da se domogne titule posle 11 godina čekanja.
Bavarci su nadigrali Keln u gostima sa 2:1 golom Musijale, dok je Dortmund šokantno igrao 2:2 protiv Majnca. U jednom momentu je delovalo da će Milioneri do trofeja, ali Musijala je podigao Bajern na pijedestal.
Zaista se ne pamti ovakav finiš sezone. Bilo je više nego uzbudljivo i zanimljivo. Na kraju - opet slavi Bajern.
Dortmund je doživeo fudbalsku tragediju, a Bajern je stigao do 33. titule najboljeg u Nemačkoj. Od toga 11. uzastopne.
Očekivala se ogromna žurka u Dortmundu, čekalo se na ovaj dan 11 godina, bilo je 80.000 navijača na stadionu i još toliko ispred, ali je meč krenuo u lošem smeru.
Prvo je Bajern poveo na gostovanju Kelnu, da bi Majnc šokirao sve na Vestfalenu golom Olsena u 15. minutu. Samo četiri minuta kasnije Dortmund je mogao do izjednačenja, ali je Sebastijan Ale promašio penal, to jest golman Majnca Damen mu je odbranio udarac.
Do kraja utakmice Dortmund je uspeo da smanji rezultat na 1:2 golom Gereira u 69. minutu, a onda je Bajern primio gol od Kelna u 81. minutu sa bele tačke, a precizan je bio Ljubičić.
Odlučujući momenat u ovoj trci bio je sjajan gol Musijale u 89. minutu kojim je Bajern stigao do nove titule u Bundesligi.
Dortmund je čak uspeo da dođe do izjednačenja u 96. minutu, ali je Bajern na kraju ipak šampion jer je Majnc uspeo da se odbrani.
Zamislite samo da je Dormtund nekim čudom uspeo da preokrene na 3:2, bila bi to priča za sva vremena. I ovako je bilo ludo.
Na kraju slavi Bajern.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Bolonja čuva sećanje na Sinišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala