- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolonja čuva sećanje na Sinišu

© AP Photo / Luca BrunoSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Bolonja organizovaće humanitarnu utakmicu 11. oktobra u čast preminulog Siniše Mihajlovića, objavila je italijanska televizija „Mediaset“.
Sav novac od prodatih ulaznica biće prosleđen organizaciji „We Aut“ koja vodi brigu o deci sa autizmom na odeljenju onkologije bolnice stacionirane u Bolonji.
Poslednji Mihajlovićev klub u trenerskoj karijeri nastaviće tako da neguje sećanje o levenogom bombarderu koji je ostavio neizbrisiv trag u Seriji A i Italiji, gde je po odlasku iz Crvene zvezde odlučio da živi i radi.
Mihajlović je kao fudbaler branio boje Rome, Lacija, Sampdorije, Intera, dok je kao trener sedio na klupi: Katanije, Fiorentine, Sportinga iz Lisabona, Sampdorije, Milana i Torina.
Podsetimo, velikan evropskog i svetskog fudbala preminuo je prošle godine posle velike borbe koju je vodio sa leukemijom. Miha je uspeo da pobedi opaku bolest, ali se ona vratila, da bi 16. decembra prošle godine izgubio najvažniju utakmicu u 53. godini.
Nekadašnjem selektoru Srbije je najveći uspeh tokom igračke karijere osvajanje titule prvaka Evrope sa Crvenom zvezdom 1991. godine.
Siniša će takođe ostati upamćen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, izvođač slobodnih udaraca u istoriji fudbala.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
„Kišu suza“ zamenile dobre vesti – Stanković i Sampdorija mogu da odahnu
Selektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Piksi uporedio Srbiju s dobrim studentom: „Ne smemo da zakasnimo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala