- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kišu suza“ zamenile dobre vesti – Stanković i Sampdorija mogu da odahnu

© AFP 2023Dejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Emotivno je bilo u petak uveče u Đenovi gde je Sampdorija u remiju protiv Sasuola (2:2) odigrala poslednji meč pred svojim navijačima u Seriji A. Tešio je Dejan Stanković svoje fudbalere, među kojima je i legendarni Fabio Kvaljarela koji je rešio da završi profesionalnu karijeru.
I u moru loših i teških vesti za slavni klub sa stadiona „Luiđi Feraris“, samo dan posle meča sa Sasuolom stigle su pozitivne vesti.
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Orlići nastavljaju let ka dva cilja, a selektor poručuje: „Slagao bih kada bih rekao“
Naime, Sampdorija je imala rok do 30. maja da na računu ima bar 30 miliona evra kako bi izbegla bankrot i totalni krah, a prema navodima italijanskih medija na tom računu nije bilo ni 30 evra. Pretio je krah, a uslov je bio da se pojave novi vlasnici.
I – pojavili su se.
Prema informacijama uglednog sportskog lista Gazeta delo Sport dogovoreno je da klub preuzmu Andrea Radricani i Mateo Manfredi. Radricani je inače vlasnik engleskog Lidsa.
„U minut do 12„ izbegnut je bankrot, te Sampdoriji sada predstoji težak zadatak da se kroz Seriju B vrati u elitno društvo italijanskog fudbala.
I Dejan Stanković je pre samo nedelju dana pričao o tome koliko je bitno da klub ostanem da preživi, da ne bankrotira.
„Svi moraju da se trude, jer ovaj klub ne sme da nestane. Bio bih presrećan da dođem na stadion na pregovore, pošto bi to značilo da će Sampdorija nastaviti da se nadmeće u Seriji B. Bez obzira na to da li bih ostao ovde ili ne, mogućnost da uđemo u pregovore značila bi da Sampdorija nastavlja dalje“, poručio je nedavno bivši strateg Crvene zvezde.
Izuzetno emotivno je bilo u fantastičnom meču koji su na premijeri 37. kola odigrali Sampdorija i Sasuolo. Već u 11. minutu bilo je 2:1 za goste, da bi konačnih 2:2 postavio Erlić atugolom u 78. minutu.
Tačno deset minuta kasnije Stanković je izveo iz igre velikog Fabija Kvaljarealu, legendu kluba koji će na kraju sezone završiti igračku karijeru. Iskusni napadač koji je postigao 238 golova na 716 utakmica, u suzama je napustio teren, dok ga je Deki grlio.
Kvaljarela je u dresu Sampdorije bio najbolji strelac Serije A u sezoni 2018/19 kada je postigao 26 golova. Kvaljarela je osvojio tri šampionske titule sa Juventusom, kao i dva Superkupa Italije.
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Selektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Piksi uporedio Srbiju s dobrim studentom: „Ne smemo da zakasnimo“
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
„Trenerska vrteška“ – istina koju je Srbija znala, ali nije htela da čuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala