- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi uporedio Srbiju s dobrim studentom: „Ne smemo da zakasnimo“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače
Selektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem samouvereno korača ka Evropskom prvenstvu, na kom nije bila još od 2000. godine. Piksi je na slikovit način opisao svoj tim koj je podbacio na Mundijalu u Kataru, poredeći ga sa studentom koji je dao sve ispite, ali dolazi s pitanjem na koje ne zna odgovor.
Šest od šest imaju Orlovi na startu kvalifikacija za plasman na EP posle dve provere sa Litvanijom (2:0) u Beogradu i Crnom Gorom u Podgorici (2:0). Nije tajna da je imperativ da ekipa bude na završnoj smotri 2024. godine, a naredni izazov je Bugarska u Razgradu 20. juna od 20 časova i 45 minuta.
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
Orlići nastavljaju let ka dva cilja, a selektor poručuje: „Slagao bih kada bih rekao“
„Došle su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na kom nismo bili 24 godine. I za mene i za celu reprezentaciju, to je prioritet svih prioriteta. To je nešto najvažnije i svi smo fokusirani na uspešno završavanje kvalifikacija. Dobro smo počeli sa šest bodova, i želimo da nastavimo u tom ritmu. Verujem da stižu nove dobre vesti za srpski fudbal, ali, naravno, neće biti lako“, istakao je Stojković.
Piksi je objasnio kako vidi Srbiju, kao i šta je rekao igračima na prvom sastanku pred početak kvalifikacija.
„Ovog puta ne bi trebalo da zakasnimo na posao. I ne bi trebalo da bude iznenađenja. Zbog važnosti takmičenja i značaja da budete deo najveće evropske fudbalske izložbe. I s druge strane, da popravimo utisak sa Svetskog prvenstva u Kataru. Zato što su ljudi to doživeli veoma emotivno. Kao i svi mi. Nema potrebe da mi bilo ko objašnjava da rezultat nije bio onakav kakav smo očekivali. Svesni smo toga. Želimo da ispravimo greške koje smo napravili“, rekao je Stojković i nastavio:
„Sve utakmise su finale. a kda se jedno finale završi, onda dolazi naredno. Na prvom sastanku, na početku kvalifikacija, izabrao sam baš ovu reč da dokažem važnost ovih kvalifikacija. Rekao sam i tada - finale. Finale protiv LItvanije, pa u Podgorici, pa u Razgradu, pa protiv Mađarske u Beogradu. I tako do kraja. Samo sa takvim načinom razmišljanja možemo da se nadamo dobrim rezultatima i plasmanu. Sve drugo nas može odvesti u ćorskokak. Sada bih želeo da vam dam poređenje. Student fakulteta koji je položio dosta ispita, dolazi sa pitanjem na koje ne zna odgovor. Pa, neće izgubiti godinu, zbog tog jednog problema. Umesto toga, daj mu drugu šansu,. Da učimo i pokušavamo da steknemo znanje. Tako ja nas vidim. Uradili smo nešto veliko, nismo mogli da završimo, ali sada imamo šansu da popravimo utisak i odvedemo Srbiju tamo gde joj je mesto. Učinićemo sve da bude tako“, rekao je Stojković .
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SPORT
„Trenerska vrteška“ – istina koju je Srbija znala, ali nije htela da čuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala