- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crveni čuvaju legendarne kopačke za srpskog sina: „Jasno je – niko kao on!“

© AFP 2023 / TIZIANA FABILazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Liverpul je sve snage usmerio da na Enfild kao naslednika Stivena Džerarda dovede Džuda Belingema iz Dortmunda, ali kako je to pod debelim znakom pitanja, tako se krenulo ka alternativnom rešenju, a među kandidatima je i novopečeni srpski reprezentativac Lazar Samardžić.
Na oficijalnom sajtu Liverpula u delu za medije, velika pažnja poklonjena je detaljnoj analizi kvaliteta koje poseduje pomenuti 21-godišnji bivši mladi reprezentativac Nemačke, koji je nedavno odlučio da obuče srpski dres.
Velika, čini se neostvarena želja slavnog kluba s Enfild rouda biće Džud Belingem, koji je preskup i koji će iz Nemačke otići verovatno u neki drugi klub, a ne u Liverpul.
Tako je momentalno bilo jasno da Jirgen Klop i njegov tim moraju da pronađu alternativu, a autor teksta koji je osvanuo na sajtu Liverpula detaljno se pozabavio likom i delom Lazara Samardžića, koji ima razornu levicu i potencijal da napravi vrhunsku karijeru.
Klub u poslednje vreme očajnički traga za vođom na sredini terena. „Džerardove kopačke“ prvo su bile namenjene Holanđaninu Vajnaldumu, koji je pošteno odrađivao svoj posao dok je nosio crveni dres, ali nije to bilo to.
Previše je bio defanzivan, u ofanzivi nije mogao da dosegne do onoga što je radio Stivi-Dži. Pompezno je iz Lajpciga doveden Nabi Keita, ali nije uspeo da se nametne, pa je reprezentativac Gvineje više vremena provodio na klupi za rezervne igrače na terenu, tokom petogodišnjeg mandata u Liverpulu.
Mihailo Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SPORT
EKSKLUZIVNO Srpski novinar i trener koji je Kim Džong Unu predložio novi sistem u Severnoj Koreji

„Jasno je, niko kao on. Džerarda niko ne može da zameni, ali može da se pokuša da se nađe sličan tip fudbalera“, navodi autor teksta.

A ekipi je neophodno osveženje u vezi, koja je srce ekipe i čini se da bi Lazar Samardžić mogao narednog leta da bude taj šraf koji nedostaje Liverpulu da beleži bolje rezultate i vrati se u trku za titulu Premijer lige, kao i trofej Lige šamiona.
Momak rođen u Berlinu stigao je pre dve godine u Udineze, a ove sezone se nametnuo za mesto startera i opravdao je poverenje. U Liverpulu smatraju da bi mogao da bude dragulj i trebalo bi da bude svrstan na listu najužih kandidata za pojačanje u samom srcu sredine terena.
Lazar, koji je debitovao za Srbiju protiv Litvanije u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odigrao je 30 utakmica za „zebre“ u Seriji A i postigao je pet golova uz četiri asistencije.
Jasno je da je to odličan učinak za momka koji ima samo 21 godinu, koji se ne libi da šutira sa svih pozicija, što je bila odlika legendarnog kapitena Stivena Džerarda.
Pedantni statističari izračunali su da srpski reprezentativac u proseku ima 2,91 udaraca ka golu, a impresivno je da je od poslednjih 10 golova za klub i naiconalne timove, čak sedam postigao izvan kaznenog prostora.
Upravo je razorni udarac levom nogom i neumorno trčanje u oba pravca ključna karakteristika Lazara Samardžića koji se ističe igrom „box to box“.
Liverpul bi za daleko manje para u odnosu na Džuda Belingema mogao da dobije značajno pojačanje u budućnosti. S obzirom na to da ima samo 21 godinu, Samardžiću ne bi u startu bila poverena uloga startera, već bi mogao da pojača konkurenciju i da priliku vreba s klupe, kako bi se kasnije ustalim među početnih 11.
Za sada je sve samo u teoriji, ostaje da se vidi da li će „redsi“ zaista krenuti u lov na talentovanog srpskog reprezentativca u kom je i Dragan Stojković Piksi prepoznao potencijal i zajedno sa Srbijom izvojevao veliku pobedu protiv Nemačke, čiji je bio mladi reprezentativac.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Nekada „kuka i motika“ – danas crveni karton za sudiju, poziv policiji i „balonče“ za alkohol
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SPORT
Derbi, kad to beše i šta to beše? – pitajte Engleze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala