- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada „kuka i motika“ – danas crveni karton za sudiju, poziv policiji i „balonče“ za alkohol

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
Pratite nas
Neverovatna situacija se dogodila u hrvatskom „seoskom fudbalu“ – sudije su napravile potpuni cirkus, a igrači su samo posmatrali sve u neverici.
Kako prenosi Glas Slavonije, mnogo puta su sudije bežale kroz kukuruze i oranice, navijači su donosili vile, lopate, pa čak i zolju, nedavno je jedan trener ostao bez dela prsta jer mu ga je odgrizao rival, a u Budimcima se dogodio spektakl nezapamćenih razmera.
Bio je to derbi starih rivala i poznanika, Dinamo treći na tabeli, Lađanska iza njih, znalo se da će doći do pojačanih tenzija, ali ovoga puta glavne uloge nisu igrali igrači, ni uzbuđeni navijači, ni ljudi. sa klupe oba kluba.
Sudije su priredile predstavu, a igrači su samo sa strane mogli da posmatraju cirkus koji je pratio crveni karton. Karton sudiji.
U ligama Fudbalskog centra, zbog nedostatka sudijskog kadra, često se delegira samo jedan (glavni sudija), pa se jedan pomoćnik bira iz reda domaćina, a jednog bira gost.
Ovi linijski igrači, izabrani sa tribina, obično obavljaju ovu dužnost iz nedelje u nedelju.
Ovog puta glavni sudija utakmice Zdenko Kerovec iz Vukojevca nije bio zadovoljan svojim „svingerom“ Antunom Bičanićem iz domaće ekipe, koji je ušao u verbalni sukob sa ljudima sa gostujuće klupe, pa mu je dodelio crveni karton.
U izveštaju delegata Ivana Keglevića navodi se da je glavni sudija u 83. minutu izbacio Bičanića iz igre, jer je ocenio da zbog pristrasnosti ne može da obavlja tu dužnost.
Ovo nije prvi slučaj da glavni sudija isprati svog pomoćnika sa terena, ali to nije sve što se dogodilo u nedelju popodne u Budimcima.
Pomoćni arbitar nije bio zadovoljan isključenjem, čuli su se povici zbog sudijske odluke, a onda je pozvao policiju. U lokalnim krugovima se pričalo da je pozvao policiju sa namerom da prijavi glavnog sudiju Kerovca da sudi u alkoholisanom stanju.
Pomoćni arbitar zna da se ne smete na teren pod dejstvom alkohola, uostalom, u članu 4 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima stoji da se nedozvoljenim ponašanjem smatra „pokušaj ulaska, doći i boraviti u prostoru sportskog objekta iznad 0,5 g/kg, odnosno odgovarajuće količine miligrama po litru izdahnutog vazduha“.
Policajci su zaista stigli na teren u Budimcu, ali iz PP Našice kažu da nisu imali zamerku na alkohol, već na mogući poremećaj posle utakmice. Ovo stoji i u izveštaju delegata utakmice.
„Antun Bičanić je zbog mogućih tenzija pozvao policiju, koja je došla na kraju meča i ocenila da nema potrebe za intervencijom“, navedeno je.
Dakle, policija nije imala šta da radi, a Zdenko Kerovec nije morao ni da duva u „balon“, iako je njegov suspendovani pomoćnik sumnjao da je popio još nekoliko.
Inače, meč je završen nerešeno 1:1, ali je rezultat ostao u senci svega što se dešavalo na terenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala