- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čak i dežurni mrzitelj kaže – bravo Novače

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
U četvrtfinalu Mastersa u Rimu Novak Đoković bio je vrlo nervozan i je uticalo na njegovu igru, a u jednom trenutku srpski as ušao je i u raspravu sa sudijom Mohamedom Lajanijem. Sudija sa kojim je Novak imao korektan odnos upozorio ga je zbog prekoračenja vremena za servis, a Ben Rotenberg ima posebnu teoriju zbog koje misli da je Lajani reagovao.
Poznato je da Novak Đoković u Benu Rotenbergu ne može da vidi svoh velikog obožavatelja, međutim ovoga puta što je zaista retkost američki novinar stao je na stranu najboljeg tenisera sveta.
Mohamed Lajani opomenuo je Novaka u trećem setu posle brejka Runea zbog prekoračenja vremena za servis, ali srpski as je prišao i ušao u raspravu. Razlog je taj što je Lajani merio vreme od čitanja rezultata na italijanskom, dok je tek nešto kasnije pročitao na engleskom.
„Čemu drama? Zašto čekaš između italijanskog i engleskog. Šta glumiš? Tako radite? Zašto posle 20 sekundi kažeš rezultat, samo ga kaži pobogu više...“pobesneo je Novak, a potom je Rotenberg izneo teoriju da Lajani stvarno glumi.
Naime, sudija je deo projekta „Brejk lopta“ na kojem radi „Netfliks“ pa je američki novinar primetio da je on tokom Đokovićevog i Runeovog meča bio ozvučen.
„Nikada nisam video da teniser ovako direktno prozove Mohameda Lajanija, ali je u pravu Novak. Sumnjam da Lajani čak danas ima ulogu i u dokumentarnom filmu Netfliksa, čak je i ozvučen. Čini se da zbog toga glumi i više nego što je uobičajeno za njega“, napisao je Rotenberg koji je postavio i dokaz.
„Evo Lajanija koji je nosio mikrofon na reveru u Indijan Velsu. Odmah mi je zapalo za oko. Znam da mnogi obožavaoci uživaju u njemu, ali meni apsolutno nije posao teniskog sudije da zabavlja ili pravi šou. Ako mu se fokus više pomerio na taj način zbog kamera, ne valja“, napisao je Rotenberg.
Koliko je tvrdnja Amerikanca tačna moći će da se vidi kada bude izašla druga sezone dokumentarne serije.
Lajani važi za jednog od sudija za koga teniseri uglavnom imaju reči hvale, međutim ovoga puta nije samo Novak imao šta da mu zameri već se prethodno raspravljao i sa Runeom za kog se kasnije ispostavilo da je bio u pravu.
Sudija je sve vreme pokazivao na trag Novakove loptice koji je bio u terenu, dok mu je Rune objašnjavao da je aut. Iako je u tom momentu to bila sreća za Novaka, kasnije se ispostavilo da je lopticu zaista poslao u aut dok je Lajani dosudio drugačije.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Posle Nadala još jedan otkaz na Rolan Garosu – za sve je kriv provalnik
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Sumanuta provokacija kosovskog ministra: Đoković ne može da uđe bez vakcine!
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Ponoćna drama u Rimu – najbolja na svetu predala meč sjajnoj Moskovljanki
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala