- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponoćna drama u Rimu – najbolja na svetu predala meč sjajnoj Moskovljanki

© AP PhotoJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek eliminisana je u četvrtfinalu mastersa u Rimu. Poljakinja je predala meč Jeleni Ribakinoj oko pola časa iza ponoći pri rezultatu 6:2, 6:7, 2:2 u trećem setu.
Prva teniserka sveta dominirala je set i po. Dobila je prvi sa 6:2 i u drugom vodila 4:2. Čak je u narednom gemu imala i brejk loptu, ali se rođena Moskovljanka sa kazahstanskim pasošem ipak izvukla i smanjila na 4:3.
A onda je usledio gem u kojem je šesta teniserka sveta zaradila prvu brejk loptu. I odmah ju je iskoristila, izjednačila na 4:4. Nije Poljakinja odustajala od ideje da u dva seta završi meč. U narednom gemu imala je tri brejk lopte, a u narednom servis gemu protivnice još dve.
Međutim, svih pet je Ribakina odbranila, a onda u taj-brejku odigrala briljantno. Dobila ga je 7:3 i uspela da uvede meč u treći set.
Između dva seta, Švjontekova je zatražila medicinski tajm-aut. U tom trenutku nije delovalo da je išta ozbiljno, ali posle četiri gema i rezultata 2:2 u trećem setu, bila je primorana da preda meč zbog povrede.

„Nikada nije lepo kada se meč ovako završi. Bila je ovo vrlo dobra partija tenisa. Nadam se da Iga nije ozbiljnije povređena i želim joj brzi oporavak“, rekla je skromna Jelena.

Tako je Ribakina nastavila sa velikom serijom uspeha protiv prve igračice sveta, koja sada iznosi četiri vezane pobede. I to sve u poslednjih šest meseci.
Rivalka Moskovljanki u polufinalu biće Letonka Jelena Ostapenko, koja je u tri seta savladala Špankinju Badosu sa 6:2, 4:6, 6:3.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Nadal ne igra Rolan Garos!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala