- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Nadala još jedan otkaz na Rolan Garosu – za sve je kriv provalnik

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Najbolji australijski teniser Nik Kirjos povukao se sa predstojećeg Rolan Garosa zbog povrede stopala koju je zadobio posle sukoba s provalnikom. Naime, kako su objavili australijski mediji, on i njegova majka bili su žrtva pljačke, koja se na sreću nije završila sa ozbiljnijim posledicama.
Samo dan nakon što su španski mediji objavili da se Rafael Nadal neće naći u Parizu, na njegovom omiljenom Grend slem turniru, još jedna zvezda je bila primorana da odustane.
Nik Kirjos zaradio je rasekotinu na stopalu dok je jurio provalnika, koji je, navodno pre toga pretio njegovoj majci vatrenim oružjem.
„Tokom napada Nik je posekao desnu nogu. Ne znamo kako se to dogodilo. Ali, to ga je sprečilo da trenira i usporilo je njegove pripreme za Rolan Garos. Očekivali smo da će biti spreman za Rolan Garos, ali kada god bi stao na nogu i izašao na teren, rana bi se otvorila i počela da krvari“, rekao je Kirjosov menadžer Danijel Horsfol.
Napad se dogodio još 1. maja, ali se o tome do skoro ništa nije znalo. Provalnik koji je ukrao automobil Nika Kirjosa, uhapšen je u Kanberi, a sve zahvaljujući teniseru koji je pomogao policiji korištećenjem aplikacije za praćenje automobila.
Kirjos je u januaru operisao koleno i dugo je bio van terena. Činilo se da je sve spremno za njegov povratak na veliku scenu, ali je nemili događaj uticao da dođe do odlaganja.
Podsetimo, Nik je poslednji put bio akter turnira još u oktobru prošle godine, kada su snimci pokazali da ima cistu na meniskusu.
Početak Rolan Garosa zakazan je za 28. maj i turnir će trajati do 11. juna.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
SPORT
Ponoćna drama u Rimu – najbolja na svetu predala meč sjajnoj Moskovljanki
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
SPORT
Nadal ne igra Rolan Garos!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala