- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Javno pokajanje i komplimenti – velika Amerika je tražila, sad neka gleda „malog iz Sombora“

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Centralna figura u svetu košarke trenutno je Nikola Jokić. Uprkos tome što nije poneo MVP titulu, oglasio se jedan od onih zbog kojih je, između ostalog, Somborac ostao bez trofeja. U pitanju je Mark Džekson, bivši Ol-star košarkaš koji je dominirao osadesetih i devedesetih, koji se oglasio i izvinio Nikoli i Denveru zbog neverovatne greške.
„Pogrešio sam sa glasanjem. Izvinjavam se Nikoli Jokić i iDenveru. Jedna stvar koja mi je izuzetno važna u životu je kada pogrešim, da to i priznam. Nisam čovek koji radi stvari zbog klikova ili da bi se pričalo o tome. Napravio sam grešku, videli ste to svi. Kako sam to uradio? Stavio sam samo jednog centra, dva krila i dva beka. Uopšte nisam razmišljao. Izvinjavam se Denveru, izvinjavam se Jokiću koji nije samo kandidat za MVP priznanje, već i čovek koji je trebalo da se nađe u mom izboru. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji i jedan od 10 najboljih centara svih vremena. Ponavljam, pogrešio sam“, glasilo je javno pokajanje Marka Džeksona.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić je dočekao svojih „pet minuta“
Podsetimo, on je svoj glas dao Džoelu Embidu, Džejsonu Tejtumu, Šeju Glidžisu-Aleksanderu i Donovanu Mičelu kada je idealna petorka NBA lige u pitanju.
Da može da vrati vreme, Amerikanac ne krije da bi ispravio nepravdu.
„Ako hoćete da mi oduzmete pravo glasa ili šta god, slobodno. Pogrešio sam. Nikola je zaslužio moj glas. Želim da kažem i da bi moj MVP glas otišao Džoelu Embidu, dok bi Adetokumbo i Džoker bili iza“, dodao je Džekson.
A Jokić ko Jokić, ne obazire se na sve što se događa oko njega. On je u svom svetu, u svetu košarke u kojem on na parketu izvodi poeziju u pokretu. Niko mu ništa ne može, nezaustavljiv je, a čini i saigrače boljim.
Videlo se to i u šestom meču sa Finiks Sansima, gde je "ugasio svetlo" u Arizoni i trasirao svom Denveru put ka finalu Zapadne konferencije.
Reči hvale na račun maestralnog Somborca imao je superstart Finiks Sansa Kevin Durent.
„Oduvek sam bio pun poštovanja prema njemu i onome što radi. Uvek sam znao koliko je sjajan igrač. Nisam bio iznenađen da su ti igrači dobri, posebno neko kao Jokić. Gledao sam ga, igrao ranije protiv njega, od kada je dostigao sam vrh kao igrač. Jokić je jedan od najboljih igrača svih vremena. Biće upaćmen u istoriji kao jedan od najboljih centara svih vremena koji su dodirnuli loptu“, krupne reči izgovorio je Kevin Durent.
I neka gleda sad Amerika, neka se izvinjava. Tražila je, sada neka gleda kako neki tamo mali iz Sombora i Srbije piše istoriju i igra se sa svim tim velikim imenima, za koje je nerešiva enigma na parketu, dok nosi na leđima svoj Denver.
Za sada ka finalu franšize, a kako igraju Jokić i Denver, ukoliko ih zdravlje posluži i zaobiđu povrede, sve je moguće, pa čak i šampionski prsten.
Jokić je ušao u istoriju NBA lige, kao treći košarkaš, iza Lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka koji je u plej-of seriji beležio u proseku tripl-dabl sa 30+ poena.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić tripl-dablom precrtao Finiks i odveo Denver u finale Zapada!
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Dragutinović za Sputnjik: Kazne su nanele veliku štetu – nadam se da su neke lekcije naučene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala