- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je dočekao svojih „pet minuta“

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Denver je u šest epizoda eliminisao Finiks u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, a heroj serije bio je ko drugi nego Nikola Jokić. Srpski as otkrio je novinarima dok je davao izjavu na parketu, kako će izgledati njegov odmor dok bude čekao rivala u finalu, Los Anđeles Lejkerse ili Golden Stejt Voriorse.
Čas košarke držao je skromni Somborac u Arizoni, koji je novi tripl-dablom precrtao Finiks i odveo svoj Denver u finale Zapada. Ubacio je 32 poena, imao 10 uhvaćenih lopti i 12 asistencija, što je bilo više nego dovoljno da njegov tim ubedljivo slavi 125:100.
Usledila su brojna pitanja, a dvostruki uzastopni MVP NBA lige dao je krajnje iskren odgovor. Onako kako to obično i radi, u njegovom stilu. Na pitanje šta će da radi dok bude čekao rivala u finalu, Jokić je odgovorio:

„Pratiću mog konja koji nastupa u Kopenhagenu. Verovatno ću da gledam i prijatelja na trkama konja u Italiji. Provodiću vreme sa svojom porodicom, Nadam se da će vreme biti sunčano i da ću moći da izađem malo na bazen. Da se relaksiram malo“, poručio je u kameru Jokić.

Srpski reprezentativac ispisao je nove stranice istorije NBA lige, pošto je ušao u društvo odabranih zbog vanserijskih partija u nizu u plej-of seriji.
Naime, Nikola je postao treći košarkaš ikada u NBA ligi, koji je u toku jedne plej-of serije beležio tripl-dabl učinak sa 30 i više postignutih poena. Pre njega to su uspeli jedino Lebron Džejms i Rasel Vestbruk.
NBA rezultati
Filadelfija - Boston 86:95
Finiks - Denver 100:125
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić tripl-dablom precrtao Finiks i odveo Denver u finale Zapada!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala