- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić tripl-dablom precrtao Finiks i odveo Denver u finale Zapada!

© AP Photo / Matt YorkNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Nova vanserijska partija Nikole Jokića u plej-ofu NBA lige, obezbedila je Denveru pobedu nad Finiks Sansima u Arizoni rezultatom 125:100, čime su Nagetsi stigli do 4:2 u seriji, obezbedivši plasman u finale Zapadne konferencije.
Blistao je somborski košarkaški genije, koji je pogađao, asistirao i skakao. Upisao je 11. tripl-dabl u plej-ofu, imao je 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija i već na poluvremenu se moglo videti da je Denver zreo za finale.
Tim koji s kupe vodi Majkl Meloun je do odlaska na veliki odmor stekao kapitalnih +30, a rezultat na semaforu bio je 51:81.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Jokić tripl-dablom precrtao Finiks i odveo Denver u finale Zapada!
Bila je to ujedno i najveća prednost na poluvremenu u istoriji franšize u plej-of seriji.
Usledila je mini-kriza Nagetsa na otvaranju treće četvrtine i samo četiri poena za isto toliko minuta, što Sansi nisu znali adekvatno da kazne. Istopili su razliku na minus 23, ali je to bilo sve.
Denver je nastavio da igra kao i u najvećem delu utakmice, Jokić je zatrpavao koš rivala i činio je saigrače boljima, omogućavao im je da lako poentiraju.
Koliko su Nagetsi bili dobri i dosledni u odbrani, najbolje potvrđuje činjenice da su "spustili" Devina Bukera na samo 12 poena, dok je najefikasniji u redovima Finiksa bio Kamerun Pejn koji je postigao 31 poen, pratio ga je Durent sa 23 poena, pet skokova i isto toliko asistencija.
Kod Denvera je ubedljivo najbolji pojedinac na parketu bio Nikola Jokić. Napunio je po običaju tri najvažnije statističke kolone, a pratio ga je Kanađanin Džamal Marej koji je meč okončao sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije.
Jokić je u finiu treće deonice dobio nezgodan udarac u butinu, te Majkl Meloun nije želeo da rizikuje, pa ga je izveo iz igre.
Ipak, srpski reprezentativac i dvostruki uzastopni MVP NBA lige vratio se već početkom odlučujćeg kvartala i nastavio je da igra kao da se ništa nije dogodilo, pa su navijači Denvera mogli da odahnu.
Nakon trijumfa nad Sansima u seriji rezultatom 4:2, Jokić i ekipa sada čekaju pobednika duela Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt Voriors. Lejkersi vode 3:2 u seriji i imaće meč loptu u noći između petka i subote.
U noći između četvrtka i petka na parketu su se našli Filadelfija i Boston, a Seltiksi su uspeli da dođu do brejka - 86:95 i da izjednače u seriji 3:3. Majstorica će biti odigrana u Bostonu. Dabl-dabl Džoela Embida, novog MVP-ja NBA lige, koji je postigao 26 poena uz 10 uhvaćenih lopti, nije bio dovoljan Seventisikersima da se domognu finala, jer je Boston odgovorio preko Markusa Smarta - 22 poena i Džejsona Tajtuma 19 poena, dok je Džejlen Braun ubacio 17 poena.
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Dragutinović za Sputnjik: Kazne su nanele veliku štetu – nadam se da su neke lekcije naučene
 Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Obradović za Sputnjik posle istorijskog uspeha: Čekao sam 18 godina – važno je ostati svoj i verovati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala