- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gudurić odigrao utakmicu karijere: Osam trojki srpskog majstora – ali velika nula Fenera

© AP Photo / David ZalubowskiMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Imao je Marko Gudurić ove sezone nekoliko partija za pamćenje, međutim ono što je uradio u meču protiv Olimpijakosa ostaće dugo upamćeno, kako zbog njega tako i zbog neuspeha Fenerbahčea. Srpski košarkaš pogodio je osam trojki, dok ceo ostatak njegovog tima nije upisao nijednu.
Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se na Fajnal for Evrolige posle treće pobede u seriji protiv Fenerbahčea koji je mogao da se pohvali jedino sa neverovatnim Markom Gudurićem, srpskim košarkaš koji se upisao u istoriju elitnog evropskog takmičenja.
Iz 12 šuteva Gudurić je ubacio čak osam trojki i to su uglavnom bili koševi kojima je srpski košarkaš pokušavao da smanji zaostatak Fenerbahčea, ali mu to nije polazilo za rukom jer se niko osim njega i Džonatana Motlija koji je imao 14 poena nije previše istakao.
Gudurićevi saigrači upisali su 15 šuteva za tri poena, ali nijedan uspešan, što se gotovo nikad nije desilo u Evroligi. Gudurić je ujedno oborio i rekod ubačenih trojki u majstorici plej-ofa, a do kraja utakmice upisao je 26 poena, uz tri skoka i dve asistencije.
Srpski košarkaš odigrao je jednu od najboljih utakmica u sezoni,a daleko sovju najbolju u toku plej-of serije. U prethodna četiri meča Gudurić je imao ukupno 28 poena, što je samo dva više nego što je postigao u petoj utakmici, kada je kako se ispostavilo bilo kasno.
Poslednju utakmicu koja je po poenterskom učinku bila nalik ovoj Gudurić je odigrao u martu u 29. kolu Evrolige protiv Valensije, ali i tada je Fenerbahče pretrpeo poraz.
Baš kao što se bezbroj puta pokazalo u slučaju Nikole Jokića i Denvera da sjajna partija jednog igrača ne mora da znači pobeda, videlo se i u petoj utakmici serije Olimpijakosa i Fenerbahčea jer je grčka ekipa timski delovala znatno bolje.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Aleksa Avramović KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Emotivan doček za Partizan u Madridu: „Nema predaje – znamo šta je pogodilo Srbiju“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Nezaustavljivi Jokić novim tripl-dablom srušio Finiks – Denver je na korak do finala
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Rekordni Gudurić nedovoljan za rekordni Olimpijakos – pirejska majstorica odvela Grke u Kaunas!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala