- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rekordni Gudurić nedovoljan za rekordni Olimpijakos – pirejska majstorica odvela Grke u Kaunas!

© AFP 2023 / LLUIS GENEMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Olimpijakosa ostvarili su treću pobedu u plej-of seriji Evrolige protiv Fenerbahčea rezultatom 84:72 u petoj utakmici, majstorici serije i plasirali se na završno takmičenje u Kaunasu.
Domaća ekipa je nošena prepunom halom u Pireju stigla do velike pobede, iako je za gostujući sastav briljantnu partiju pružio reprezentativac Srbije Marko Gudurić sa osam ubačenih trojki, što je rekord za majstorice plej-ofa.
Ipak, sve se promenilo na polovini druge deonice, Olimpijakos je napravio seriju od 15:0 povratkom Kostasa Slukasa na parket i od zaostatka 31:29 došao do prednosti od 44:31, što je najveća serija u istoriji petih utakmica plej-ofa Evrolige.
Posle takve serije Olimpijakos je nastavio da održava razliku i do kraja utakmice je uspeo da odoli naletima Fenerbahčea i ostvari treću pobedu u seriji koja ga vodi na završno takmičenje Evrolige u Kaunas.
Gudurić je sa osam ubačenih trojki završio duel sa 26 poena kao najefikasniji igrač utakmice, dok je Olimpijakos predvodio Slukas sa 22 poena i šest asistencija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala