- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Emotivan doček za Partizan u Madridu: „Nema predaje – znamo šta je pogodilo Srbiju“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićAleksa Avramović KK Partizan
Aleksa Avramović KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana stigli su u Madrid gde protiv Reala igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Fajnal for, a u španskoj prestonici crno-bele je dočekao Aleksa Avramović koji je prethodno stigao u taj grad zbog operacije šake.
Partizan nije iskoristio dve meč lopte i u Beogradu je pretrpeo dva poraza od Real Madrida, a u trećoj utakmici povredio se Aleksa Avramović koji je pre ostatka tima morao u špansku prestonicu kako bi mu operisali levu šaku.
Operacija je prošla dobro, a Aleksa je kao i uvek nasmejan dočekao ostatak tima što je emotivno dirnulo crno-bele.
Posle dočeka za ekipu Avramović je otkrio i kako protiče oporavak.
„Doktor je zadovoljan u smislu da je operacija uspela, bili smo fizioterapeut i ja na pregledu vezano za proces rehabilitacije i oporavka“, rekao je Avramović koji napominje da je rano za prognoze kada će se vratiti na teren.
Partizan je odigrao dve sjajne utakmice u Madridu, ali kada se serija preselila u Beograd crno-beli treću utakmicu morali su da igraju bez Matijasa Lesora, Kevina Pantera, dok je Dante Egzum bio i dalje povređen pa nije mogao da pruži maksimum. Da situacija bude gora, Aleksa je ušao u igru i povredio se posle dva minuta.
Četvrta utakmica bila je emotivno najteža u sezoni jer su košarkaški Partizana na parket izašli dan nakon velike tragadije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ zbog čega Avramović ističe fokus nije mogao da bude na košarci.

„Nema predaje, kada je onako počelo sa one dve utakmice i šta se sve izdešavalo u Srbiji, nisu bile ni košarkaške stvari. Sedam dana smo se bavili situacijama koje nikad nisu bile viđene u Srbiji, bilo je teško preusmeriti fokus na košarku, jednostavno Real je iskoristio loš momentum i vratio seriju u Madrid. Međutim, vidim da je energija na dobrom nivou, momci su raspoloženi, nadam se da ćemo pobediti i plasirati se u Kaunas“, optimističan je Avramović.

Pohvalio je igru tima u drugoj utakmici i nada se da će crno-beli ponoviti formu iz prve dve utakmice jer veruje da je Partizan kada igra na 101 odsto kvalitetniji tim, iako naglašava koliko je neverovatan Edi Tavares.

„Drugu utakmicu su dominantno pobedili, igrali smo izuzetno disciplinovano i u odbrani i u napadu, okej nije im igrao Tavares, znamo koliko znači u evropskoj košarci ne samo u Realu. Ima ruke kao albatros, moraš da vadiš trikove i fore ako hoćeš da ga nasamariš, ali teško. Imamo prednost sa Smajlijem, nadam se da će izdominirati kao što je radio u prve dve utakmice. Oni su Real Madrid, moramo da budemo na 101 odsto da pobedimo takvu ekipu. Mislim da smo kvalitetniji, pokazali smo to igrom. Način na koji su vratili na 2:2, nisu to samo košarkaške stvari. Znamo šta je pogodilo Srbiju, sigurno je uticalo i na nas, nije bilo lako. Život mora da ide dalje, ovo je naša realnost, imamo petu utakmicu i nadamo se pobedi“, emotivan je Avramović.

Pred kraj razgovora podelio je optimistične vesti da za njega sezona nije gotova i da veruje da će u finalnom delu sezone biti na parketu.
Sezona nije gotova, ali moramo da pratimo proces i da vidimo u kom periodu ću moći da imam kontakt sa loptom. Nadam se da ću biti spreman da pomognem ekipi u finalnom delu sezone, ali je rano pričati“, rekao je Avramović.
Srpski reprezentativac istakao je da je prethodna povreda desne ruke bila daleko teža i da se ne misli da će mu biti potreban dugo vremena da se vrati u formu kada se bude vratio na parket.
„Pozitivan sam i sa pozitivne strane gledam kroz život. Mnogo teže povrede su imali durgi igrači, meni je povreda desne ruke bila mnogo teža od ove. Mislim da kada se budem vratio ništa neće uticati na ovu igru. Naravno žao mi je što ne igram jer ne mogu da pomognem timu na parketu, ali idemo dalje u nove pobede“, zaključio je Avramović.
Košarkaši Partizana i Real Madrida u sredu od 21 čas igraju petu utakmicu koja će odlučiti ko ide na Fajnal for. Dok se crno-belima vraća Kevin Panter posle suspenzije, Real neće moći da računa na Geršona Jabuselea i povređenog Gabrijela Deka.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Nezaustavljivi Jokić novim tripl-dablom srušio Finiks – Denver je na korak do finala
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Rekordni Gudurić nedovoljan za rekordni Olimpijakos – pirejska majstorica odvela Grke u Kaunas!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
SPORT
Spuštanje „ukradene“ lopte – samo da bi se zadovoljila forma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala