- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak trenirao sa Rusima: Andrej je bio teniski heroj – a srpski as ga nije zaboravio

© AP Photo / Radivoje PavicicNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nalazi se u Marbelji gde se priprema za predstojeći Masters u Rimu, a sa njim su trenirali Roman Safijulin i Andrej Kuznjecov, ruski teniseri.
Kako se Masters i Rimu približava, tako stižu i dobre vesti iz tople Španije gde Novak Đoković trenira kako deluje bez velikih problema sa laktom koji su ga mučili u Banjaluci.
Društvo mu prave ruski teniseri, a pored Romana Safijulina na terenu u Marbelji bio je i Andrej Kuznjecov, juniorski šampion Vimbldona , koji je danas 528. teniser sveta.
Kuznjecov je najbolji teniser u karijeri igrao tokom 2016. godine kada je stigao do četvrtog kola Australijan opena, posle čega je na Mastersu u Majamiju stigao do najveće pobede u karijeri kada je savladao Stana Vavrinku, tada četvrtog tenisera sveta.
Rus je 2016. godine ujedno ostvario i svoj najbolji plasman na ATP listi, odnosno 39. poziciju, dok je u juniorskim danima bio i treći reket sveta. Kuznjecov je važio za velikog talenta, međutim 2017. godine morao je da prekine karijeru zbog kuka sa kojim je imao problema od rođenja.
„Imao sam problem od rođenja sa kukom. Do 16. godine nisam znao za to i nije mi smetalo. Kada sam napunio 16 godina, počeo sam da osećam bol, počeli smo da radimo neke medicinske preglede i onda smo ja i moji roditelji otkrili da je situacija već prilično loša“, govorio je tada ruski teniser, a potom otkrio i daje gotovo svaki meč igrao sa bolom.

„Uvek sam imao bol kada sam igrao, ali to je bio prihvatljiv bol sa kojim sam mogao da igram. Krajem 2017. postalo je malo gore i razmišljao sam: ’Okej, sada imam predsezonu. Imam šest nedelja, mogao bih da radim sa doktorom i biće bolje.’ Nije bilo bolje. Polako je postajalo sve gore i gore, a onda sam pokušao da igram jedan turnir u 2018. Shvatio sam da ne mogu jer je bilo previše bolno“, ispričao je Kuznjecov.

Ni sam teniser nije znao kada će i da li će moći da se vrati, ali uspeo je 2020. godine i to na fantastičan način.
Posle tri godine odigrao je prvi meč protiv Sema Kverija u prvom kolu US Opena i postao prvi teniser posle deset godina koji je uspeo da upiše Grend slem pobedu kao nerangirani teniser.
Nije Rus odustao iako kasnije nije beležio značajnije rezultate, a očigledno je da i dalje vredno trenira i to sa prvim reketom sveta.
Na terenu sa Novakom i Andrejem bio je i Roman Safijulin koji je u Marbelju stigao posle Mastersa u Madridu gde je došao do trećeg kola, ali zabeležio i u veliku pobedu u drugom kolu protiv Tomija Pola.
Novak je sa Rusima trenirao u dobrom raspoloženju i sve se više čini da je srpski as spreman da krene put Rima gde je prošle godine osvojio titulu. Ove godine na putu neće moći da mu se nađe Rafael Nadal koji je prethodno otkazao učešće na poslednjem Mastersu pred Rolan Garos, ali će Đoković glavnog konkurenta u borbi za titulu imati u Karlosu Alakarasu.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Srbi nastavljaju pohod na titule – Filip i Laslo u polufinalu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Novakov „flešbek“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Nadalova agonija ili priprema za glavni cilj?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala