- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalova agonija ili priprema za glavni cilj?

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, otkazao je učešće na Mastersu u Rimu zbog povrede od koje se oporavlja još od Australijan opena.
Posle rane eliminacije u trećem kolu Australijan opena, Rafael Nadal objavio je da ima povredu kuka, a iako je prvobitno najavljeno da neće igrati u naredna dva meseca, period oporavka se odužio pa tako Španac neće igrati ni u Rimu.
„Pozdrav svima! Veoma mi je žao što moram da objavim da neću moći da budem u Rimu. Svi znate koliko me boli što propuštam još jedan od turnira koji su obeležili moju profesionalnu i ličnu karijeru. Uprkos tome što sam primetio poboljšanje poslednjih dana, bilo je mnogo meseci u kojima nisam bio u mogućnosti da treniram na visokom nivou, a proces adaptacije ima svoje vreme i nemam izbora nego da to prihvatim i nastavim da radim. Zagrljaj svima“, napisao je Nadal na društvenim mrežama.
Proslavljeni španski teniser ne krije da mu je Rolan Garos primarni cilj, a nedavno je Karlos Moja, jedan od njegovih trenera, istakao da veruje da Nadalu neće biti problem da igra bez pripreme na Otvorenom prvenstvu Francuske. Moja je nagovestio Nadalovo povlačenje iz Rima, a kako je sada i sam Španac napisao očigledno se radi o predostrožnosti, jer na Rolan Garosu želi da prikaže svoj maksimum.
„Kralj šljake“ osvojio je deset trofeja na Mastersu u Rimu, a poslednji put trijumfovao je 2021. godine kada je u finalu savladao Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.
Masters u Rimu, poslednji turnir hiljadu serije pred Rolan Garos, održava se od desetog do 21. maja.
Paula Badosa - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Novakova saradnica uputila važnu poruku
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Povreda je komplikovanija nego što se mislilo, ali – „očekujte Nadalov kec iz rukava“
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Rus preveliki zalogaj za kinesku senzaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala