- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povreda je komplikovanija nego što se mislilo, ali – „očekujte Nadalov kec iz rukava“

© AP Photo / Adam HungerRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Iako na teren nije izašao još od Australijan opena Rafael Nadal biće glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, ne samo na papiru već to misli i teniski svet, a u „Bika sa Majorke“ veruje i Karlos Moja.
Kada je prošle godine stigao u Pariz, mesto na kom je osvojio do tada 13 Grend slem titula, Rafael Nadal žalio se na povrede i nije delovao najbolje. Međutim, meč po meč, iako se Nadal sve više žalio, igrao je sve bolje i na kraju osvojio titulu.
Grend slemu na pariskoj šljaci prethodio je Masters u Rimu gde je Nadal eliminisan u trećem kolu, a iako još uvek nije poznato da li će ove godine igrati u „gradu večnosti“ predviđa se sličan scenario. Karlos Moja, jedan od Nadalovih trenera, ne sumnja u njega.

„Rafa nastavlja da igra sa verom u sebe i u to da će uskoro moći da zaigra. Od njega uvek možete da očekujete da će izvući keca iz rukava. Zato mislim da je urbana legenda da Nadalu treba mnogo mečeva da bude spreman – kada se vraćao iz povreda, uvek je imao dobre rezultate“, rekao je Moja.

Nedostatak pripreme za šljaku koja mu je omiljena podloga Nadalu će svakako nedostajati, ali Moja smatra da će „kralj šljake“ biti spreman.
„Naravno da bi bilo bolje da dođe na grend slem sa više pripreme, ali i mi imamo svoja oružja. Tačno je da je povreda komplikovanija nego što se u početku mislilo, ali treba da budemo optimisti“, objasnio je Moja.
Proslavljeni šampion Rolan Garosa iz 1998. godine nagovestio je Nadalov kec u rukavu i iako se priča o tome da bi ova godina mogla da bude poslednja Rafina šansa za novu Grend slem titulu, španski as očigledno ima drugačije planove.
Međutim, koliko god Moja, Alkaras i ostali ljubitelji njegovog tenisa verovali u Rafu on će morati da se suoči sa naoštrenim rivalima koji mu se sigurno neće tek tako sklanjati sa puta.
Šljaka je ove godine donela velika iznenađenja, a sezona na toj podlozi još uvek se zahuktava. Novak Đoković imao je problema sa laktom na Srpska openu međutim srpski as će učiniti sve da Rafi pomrsi konce što mu je već u prošlosti polazilo za rukom.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Srbi u naletu: Krajinović i Đere u četvrtfinalu
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Rus preveliki zalogaj za kinesku senzaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala