- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi u naletu: Krajinović i Đere u četvrtfinalu

© Sputnik / Lola Đorđević Laslo Đere
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Srpski teniseri Filip Krajinović i Laslo Đere ostvarili su nove pobede i plasirali su se u četvrtfinale Čelendžera u Pragu, odnosno u Kaljariju.
Laslo Đere brusi formu za Mastersu u Rimu, a na Sardiniji je rutinski ostvario trijumf nad Jozefom Kovalikom u drugom kolu rezultatom 6:4, 6:2 u meču koji je trajao 84 minuta.
Đere je bio slobodan na startu turnira u Kaljariju, da bi u drugom kolu, a svom prvom meču pokazao da je u odličnoj formi. Uspeo je srpski teniser da izađe na kraj sa nezgodnim Slovakom.
Već na samom startu susreta, Đere je uspeo da dođe do brejka koji je sebično čuvao za osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.
U nastavku je 70. reket sveta opravdao ulogu favorita i s dve „krađe servisa“ u trećem i sedmom gemu uspeo je da slavi s ubedljivih 6:2 i plasira se u četvrtfinale.
Naredni rival Laslu Đereu biće pobednik meča Alesandro Đenezi - Tanasi Kokinakis.
Kada je u pitanju Filip Krajinović, on je do četvrtfinala Čelendžera u Pragu stigao preko Federika Gaija iz Italije - 6:2, 4:6, 6:4.
Pomenuti susret trajao je čak 138 minuta i vodila se velika borba ko će proći među osam najboljih u Češkoj.
Srbin je bez većih poteškoća uvodni set rešio u svoju korist, da bi u nastavku meča došlo do pada u njegovoj igri, što je iskoristio i kaznio Italijan - 6:4.
U trećem setu, prelomni momenat dogodio se u devetom gemu kada je Filip uspeo da dođe do brejka i da povede 5:4, posle čega je sačuvao sopstveni servis i domogao se četvrtfinala.
Krajinović je do pre početka turnira u Pragu bio u lošoj formi i imao je samo jednu pobedu u prethodnih deset mečeva, dok je sada u češkoj prestonici uspeo da veže dva trijumfa. Prvo je pred njima pao Britanaca Čoinski, a zatim i pomenuti Itailjana Federiko Gaija.
Srpski teniser je prvi nosilac u Pragu, a naredni rival biće mu Nemac Dominik Kepfer koji je eliminisao Norberta Gombosa.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
 Novak Đoković, promoter rada Etno mreže, Ekspo 2020. Dubaji - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Novak odao počast žrtvama tragedije u Beogradu
Žižen Žang - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Magični Kinez je svetska senzacija: „Otkriću vam tajnu...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala